Με αυξημένο και πάλι όγκο η πίεση στις τράπεζες – Κρίσιμα τεχνικά σημεία προσεγγίζουν οι μετοχές

Με αυξημένο και πάλι όγκο η πίεση στις τράπεζες – Κρίσιμα τεχνικά σημεία προσεγγίζουν οι μετοχές
Σε κρίσιμα επίπεδα και οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών με τον Eurostoxx Banks να είναι στην πιο σημαντική στήριξη 
Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζουν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές και μάλιστα η πίεση συνοδεύεται και πάλι με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Είναι ενδεικτικό πως η όποια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας βρίσκεται αντιμέτωπη με εκατομμύρια μετοχές που βγάζουν οι πωλητές.
Στη Eurobank η οποία βρίσκεται στα χαμηλά της ημέρας ο όγκος ξεπερνά τα 9,2 εκατ. τεμάχια και ο τζίρος τα 6,3 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή υποχωρεί περίπου 7% και είναι στα 0,6710 ευρώ.
Η Πειραιώς υποχωρεί πάνω από 7% και βρίσκεται στα 2,3780 ευρώ με όγκο 1,5 εκατ. τεμάχια.
Με 3,9 εκατ. τεμάχια όγκο υποχωρεί 4,7% η Εθνική Τράπεζα που επίσης είναι στα χαμηλά της ημέρας και συγκεκριμένα στα 2,0460 ευρώ.
Τέλος η Alpha Bank έχει όγκο 4,1 εκατ. τεμάχια και βρίσκεται στα 1,34 ευρώ με απώλειες 3,25%.
Την ίδια εικόνα έχουν και οι ευρωπαϊκές τράπεζες με αναλυτές να σημειώνουν ο δείκτης των τραπεζών είναι στην πιο κρίσιμη ίσως στήριξη της ιστορίας των τραπεζών και ανησυχούν πως αν διασπαστεί ίσως δούμε χειρότερη πορεία.
Image
Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία είναι και αρκετές από τις ελληνικές τράπεζες, με τη Eurobank να έχει κόψει πτωτικά τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και να προσεγγίζει τον απλό.
Η Πειραιώς έχει ακόμα περιθώριο περίπου 0,20 ευρώ μέχρι να βρει τον εκθετικό διακοσάρη.
Η Αlpha Bank έχει κόψει τον εκθετικό και ενδοσυνεδριακά σήμερα κινήθηκε λίγο κάτω από τον απλό ο οποίος είναι στα 1,3180 ευρώ.
Τέλος η Εθνική ακουμπάει πάνω στον εκθετικό διακοσάρη.
Σημειώνεται πως ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 5,15 και είναι στις 632,7 μονάδες ενώ και ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τη στήριξη των 810 μονάδων. 

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS