Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τα «ανοιχτά» μέτωπα των διεθνών αγορών προμηνύουν «θερμό» φθινόπωρο

tags :
Citigroup: Τα «ανοιχτά» μέτωπα των διεθνών αγορών προμηνύουν «θερμό» φθινόπωρο
Citi: Τα «ανοιχτά» μέτωπα των αγορών που ανησυχούν τους επενδυτές
Τα επιτόκια και οι χρηματιστηριακές αγορές στέλνουν αντιφατικά μηνύματα σχετικά με το οικονομικό outlook αναφέρει σε report της η Citigroup.
Oι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν πτώση 6% και το «σήμα» που στέλνουν για το μέλλον είναι σύμφωνο με την εκτίμηση της Citi για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ 2,8% το 2019 και το 2020.
Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται σε χαμηλά τριών ετών σηματοδοτώντας ότι η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μειωθεί στο 1,5% σε ετήσια βάση τονίζει η Citi.
Η αβεβαιότητα της εμπορικής πολιτικής παραμένει υψηλή, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την καθυστέρηση επιβολής νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα και προήγγειλε την αφαίρεση δασμών από συγκριμένα αγαθά.
Σύμφωνα με τη Citi υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για μια εμπορική συμφωνία χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ παράλληλα προειδοποιεί πως η συνεχιζόμενη  αβεβαιότητα θα μπορούσε να ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Παράλληλα η Citi τονίζει πως οι αγορές αναμένουν νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις Κεντρικές Τράπεζες, με την Fed να έχει προεξοφληθεί ότι θα μειώσει ακόμα δύο φορές μέσα στο 2019 τα επιτόκια από 25 μονάδες βάσης.
 Η Γερμανία είναι στο επίκεντρο της δημοσιονομικής συζήτησης και την έκκληση του ηγέτη του CDK για την Πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση προτείνει ότι οι κλιματικές αλλαγές θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη δέσμευση για ισόρροπη χρηματοδότηση
Στην Αργεντινή, το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών άλλαξε άρδην τα δεδομένα με αποτέλεσμα Peso, μετοχές και ομόλογα της Αργεντινής να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Image


Image


Image

Image
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης