Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές της χώρας τον Ιούλιο 2019, στο -1,6%

Ιαπωνία: Υποχώρησαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές της χώρας τον Ιούλιο 2019, στο -1,6%
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση των εξαγωγών στην Ιαπωνία θα διαμορφωθεί στο -2,3%
Πτώση για όγδοο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/8) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, εν μέσω μειωμένης ζήτησης στις περισσότερες χώρες της Ασίας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -6,6% τον Ιούνιο του 2019, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση κατά -2,3%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -1,2% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -5,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,3%.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να περιοριστεί στα 249,6 δισ. γεν (2,35 δισ. δολ.), έναντι 589,6 δισ. γεν τον προηγούμενο μήνα.
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας προς την Κίνα υποχώρησαν κατά -9,3% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για το σύνολο των ασιατικών χωρών διαμορφώθηκε στο -8,3%
Αντίθετα, οι εξαγωγές της χώρας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +8,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση προς τα ιαπωνικά τσιπ και τις κατασκευαστικές μηχανές.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως η πτώση στις εξαγωγές ήταν βραδύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, οι αναλυτές ανησυχούν ότι η αβεβαιότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα, εν μέσω τριβών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης