Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Η αναστολή των δασμών θα μετριάσει τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου στις ΗΠΑ

Moody’s: Η αναστολή των δασμών θα μετριάσει τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου στις ΗΠΑ
Σχόλιο της Moody’s για την απόφαση της Ουάσιγκτον να καθυστερήσει τους δασμούς στην Κίνα
Η απόφαση της Ουάσιγκτον να καθυστερήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα -από Σεπτέμβριο στον Δεκέμβριο 2019- θα μετριάσει αλλά δεν θα εξαλείψει τον αρνητικό αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s.
Η Κίνα (Α1, σταθερό outlook) και οι ΗΠΑ (Aa, σταθερό outlook) έχουν ξεκινήσει έναν νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων από τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά μέχρι στιγμής απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία, επισημαίνεται.
«Οι δασμοί για όλες σχεδόν τις αμερικανικές εισαγωγές από την Κίνα, οι οποίοι είναι πιθανόν να παραμείνουν εδώ και καιρό, αποτελούν ένα σοκ για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο μιας ήδη επιβραδυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας.
Σε επίπεδο του τομέα, οι αρνητικές επιπτώσεις είναι έντονες στην ένδυση και την κλωστοϋφαντουργία, στην τεχνολογία και τη μεταποίηση.
Επιπλέον, τα μέτρα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καταναλωτικών αγαθών και θα λειτουργήσουν ως φόρος στις αμερικανικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αυξάνοντας προσωρινά τον πληθωρισμό.
Η περαιτέρω διεύρυνση των δασμών από τις ΗΠΑ θα επηρεάσει κυρίως τα αμερικανικά καταναλωτικά προϊόντα.
Ο κύκλος δασμών του Σεπτεμβρίου στοχεύει σε περίπου 3.200 προϊόντα, αντιπροσωπεύοντας το 20% των συνολικών εισαγωγών από την Κίνα από την Κίνα.
Τα προϊόντα θα περιλαμβάνουν δημοφιλή προϊόντα όπως ασύρματα ακουστικά, ακουστικά, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, μονάδες flash USB, κάρτες μνήμης και εκτυπωτές.
Οι δασμοί του Δεκεμβρίου στοχεύουν περίπου 500 προϊόντα, κυρίως ηλεκτρικά μηχανήματα, συσκευές, παιχνίδια, παιχνίδια και υποδήματα.
Τα στοχευμένα προϊόντα περιλαμβάνουν κινητά τηλέφωνα, μικροκύματα και άλλες οικιακές συσκευές, φορητούς υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια και παπούτσια», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης