Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Υπολειτουργούν τα κέντρα υγείας του νομού Πρέβεζας

tags :
ΠΟΕΔΗΝ: Υπολειτουργούν τα κέντρα υγείας του νομού Πρέβεζας
Τί αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ για τα κέντρα υγείας του νομού Πρέβεζας
Στην υπολειτουργία των μονάδων υγείας στον νομό Πρέβεζας αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έπειτα από έλεγχο που διενήργησε.
Ειδικότερα, τα πέντε Κέντρα Υγείας της περιοχής λειτουργούν μόνο στο πρωινό ωράριο, παρότι τους θερινούς μήνες εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα η ζωή των ασθενών να τίθεται σε κίνδυνο.
Επιπλέον, επισημαίνει η Ομοσπονδία πως στα Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης εργαστηρίων δεν γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις ούτε ακτινογραφίες, ενώ η έλλειψη οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων επηρεάζει τις βάρδιες: τις μισές ημέρες του μήνα το μήνα τα ασθενοφόρα δεν κυκλοφορούν.
«Η κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα και να αποκαταστήσει τις δυσλειτουργίες των μονάδων υγείας της περιοχής.
Στο Κέντρο Υγείας Πάργας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υπηρεσίες υγείας παρέχουν δύο επικουρικοί γιατροί -με τον έναν να έχει υποβάλλει παραίτηση.
Το Κέντρο είναι ακέφαλο μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή.
Μοιραία η λειτουργία του είναι μόνο το πρωί ενώ και οι εφημερίες του είναι τρεις φορές την εβδομάδα -Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
Εργαστηριακές εξετάσεις δεν διενεργούνται στους ασθενείς και εάν χρειαστεί ασθενοφόρο είναι διαθέσιμο όχημα αλλά υπάρχει μόνο ένας οδηγός.
Με ωράριο… τράπεζας λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, κάθε ημέρα έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω έλλειψης ιατρών.
Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου εφημερεύει τις ζυγές ημέρες του μήνα. Και αυτό το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει εργαστήρια και ακτινολογικό μηχάνημα.
Στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού καταγράφονται ομοίως ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί που μετακινούνται από άλλα Κέντρα Υγείας.
Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου εφημερεύει τις μονές ημέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών.
Υπάρχουν τρεις μόνιμοι γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια αυτήν την περίοδο -χωρίς να έχει προβλεφθεί η κάλυψή τους- και ένας που απομένει πρέπει να καλύπτει και Περιφερειακό Ιατρείο.
Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει ασθενοφόρο για τυχόν διακομιδή σε νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης