Κουμουτσάκος: Γεωπολιτικοί οι λόγοι πίσω από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Κουμουτσάκος: Γεωπολιτικοί οι λόγοι πίσω από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές
Οι λόγοι για την έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος
Γεωπολιτικοί είναι οι λόγοι πίσω από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, δήλωσε σήμερα (21/8/2019) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», οι λόγοι για την έξαρση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, δηλαδή προς την Ευρώπη «δεν περιορίζονται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες».
«Έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά», τόνισε.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε, ότι αρκεί να παρατηρήσει κανείς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί τα παραπάνω.
«Σε όλες τις διεθνείς επαφές και συναντήσεις μου, έχω τονίσει ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι κοινή πρόκληση που απαιτεί κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις.
Η αντιμετώπισή της ξεπερνά τις δυνατότητες της Ελλάδας, όπως άλλωστε και της κάθε χώρας ξεχωριστά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS