Γεωργιάδης: Καλή η απόφαση του ΚΑΣ – Το Ελληνικό είναι κλειδί για την προσέλκυση επενδύσεων

Γεωργιάδης: Καλή η απόφαση του ΚΑΣ – Το Ελληνικό είναι κλειδί για την προσέλκυση επενδύσεων
Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το master plan που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση Τσίπρα είπε ο κ.Γεωργιάδης
Καλή χαρακτήρισε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος  υποστήριξε πως το έργο στο Ελληνικό είναι το «κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης είπε πως «μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά της Πολιτείας, όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου».
Ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντική και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, που θα αποφασίσει για την τύχη των αεροπλάνων της Ολυμπιακής που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, λέγοντας ότι είναι αποτρεπτικό για την επένδυση εάν αποφασιστεί ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν καν να μετακινηθούν από το σημείο, όπου βρίσκονται, καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και σε καίριο σημείο της έκτασης.
«Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από την νέα κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των κτηρίων που θα αναγερθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.
«Όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Κλειδί το Ελληνικό για την προσέλκυση επενδύσεων
«Ο διαγωνισμός για το καζίνο, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι σημαντικός, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως είχε διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι όμως καθοριστικός για το αν θα γίνει η επένδυση, καθώς υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου.
Η επένδυση του Ελληνικού έχει προ πολλού ξεπεράσει τα στενά όρια του τόπου, διότι λόγω του μεγέθους της αποτελεί δείγμα και μήνυμα προς την διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζοντας ότι στις επαφές του με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκείνοι του έθεσαν το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης, ως «κλειδί» για την αξιοπιστία της χώρας σε ότι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.
«Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις», είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, αναφέροντας στις επαφές που έχει τις τελευταίες εβδομάδες, συμπληρώνοντας ότι μέσα στο 2019 θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και για την επένδυση στην Κασσιόπη (η οποία έχει «κολλήσει» εδώ και πολλά χρόνια), όπως και εκείνη στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για την επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το τίμημα και οι τελικοί πολεοδομικοί όροι για την επένδυση συμφωνήθηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ υποστήριξε ότι σχεδιάζεται παρέμβαση για την επιτάχυνση της εκδίκασης και της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν επενδύσεις.
«Η προσέλκυση επενδύσεων είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Σήμερα ο επικεφαλής και τα νέα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Παράλληλα, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη Βασιλική Θάνου, υπογράμμισε ότι «την αντικαθιστούμε διότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα αλλάζαμε και κάποιον εάν ήταν Νέα Δημοκρατία, διότι είναι σαφές και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι οι επικεφαλής της δεν μπορεί να έχουν οιαδήποτε πολιτική επιρροή».
«Δικαίωμα της κας. Θάνου να προσφύγει σε οποιοδήποτε δικαστήριο ή την ΕΕ για να δικαιωθεί, εφόσον πιστεύει ότι αδικείται», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, θυμίζοντας παραλλήλως ότι «αμέσως μετά την επιλογή της από την Βουλή, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε στείλει επιστολή στην αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο εν λόγω αξίωμα».
Σε ότι αφορά την Novartis, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι παρά τις «βαρύγδουπες» δηλώσεις στελεχών της πρώην Κυβέρνησης και τις «παρατυπίες» από πλευράς υπουργών, όπως ανέφερε, ακόμη η Δικαιοσύνη δεν έχει μορφώσει άποψη για το κατά πόσον υπήρξε ή όχι κάποιο σκάνδαλο, λέγοντας ότι οι μόνες, μέχρι στιγμής, αποφάσεις που υπάρχουν πχ. για τον Κωνσταντίνο Φρουζή είναι αθωωτικές.
«Είναι προφανές ότι όσο πολιτικό κεφάλαιο επένδυσε στην υπόθεση η προηγούμενη Κυβέρνηση πήγε χαμένο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS