Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Απειλή για τη διεθνή ασφάλεια η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ασία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Απειλή για τη διεθνή ασφάλεια η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ασία
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του απέναντι στις ενέργειες της Ουάσιγκτον
Στο ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αναφέρθηκε σήμερα (22/8) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, διευκρινίζοντας πως μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε απειλή για τη διεθνή ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, «οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργούν απειλή για τη διεθνή ασφάλεια».
Από τον πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, τόνισε ότι η πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Ουάσιγκτον, η οποία παραβιάζει τη συνθήκη INF, δημιουργεί απειλή για την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας και μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε την Τετάρτη (21/8) στο δίκτυο Fox News, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper, επεσήμανε ότι η πυραυλική δοκιμή θα μπορούσε να θεωρηθεί μεταξύ άλλων και ένα «μήνυμα» προς την Κίνα, διευκρινίζοντας ότι η Κίνα αποτελεί την βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το Πεκίνο ως έναν «μακροπρόθεσμο στρατηγικό ανταγωνιστή» της Ουάσιγκτον, ενώ δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την περιοχή της Ανατολικής Ασίας.
«Θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα η Κίνα είναι μία μεγαλύτερη πρόκληση, δεδομένης της οικονομικής της δύναμης, του πολιτικού της βάρους και των φιλοδοξιών της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ester, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας υπερηχιτκών όπλων από την Ουάσιγκτον «μέσα στα επόμενα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης