Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επαφές Σταϊκούρα με παραγωγικούς φορείς εν όψει ΔΕΘ

Επαφές Σταϊκούρα με παραγωγικούς φορείς εν όψει ΔΕΘ
Η ελληνική οικονομία κάνει πλέον βήματα προς τα εμπρός. Και σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια, οι φορείς διαδραματίζουν το δικό τους εποικοδομητικό ρόλο
Kύκλο επαφών με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεκινά ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Βασικός στόχος των συγκεκριμένων επαφών είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, η ανταλλαγή απόψεων, η ενίσχυση της συνεργασίας  και η ανάδειξη των καλύτερων δυνατών προτάσεων-λύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αφουγκράζονται και λαμβάνουν υπόψη τις επισημάνσεις των παραγωγικών φορέων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, όπως τονίζεται.
Η ελληνική οικονομία κάνει πλέον βήματα προς τα εμπρός. Και σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια, οι φορείς διαδραματίζουν το δικό τους εποικοδομητικό ρόλο.                   
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες εστιάζουν:
Στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Στη στήριξη της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Πρόκειται για κινήσεις που θα βοηθήσουν αποφασιστικά την πορεία ανάκαμψης που έχει ήδη πάρει η ελληνική οικονομία.                  
                       
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης