Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aθηναϊκή Zυθοποιϊα: Υψηλή κερδοφορία και προμέρισμα, αύξηση 1,8% στις πωλήσεις μπύρας

Aθηναϊκή Zυθοποιϊα: Υψηλή κερδοφορία και προμέρισμα, αύξηση 1,8% στις πωλήσεις μπύρας
Τον Οκτώβριο η εκδίκαση της υπόθεσης για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Απόφαση για καταβολή προμερίσματος για τη περσινή χρήση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η πορεία της οποίας το 2018 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση τόσο των πωλήσεων όσο και των καθαρών κερδών της.
Ειδικότερα πέρυσι οι πωλήσεις μπύρας της εταιρείας στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (στα 324,7 εκατ ευρώ) κυρίως λόγω των νέων προϊόντων και της καλής πορείας της μπύρας ΑΛΦΑ.
Επίσης τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 17,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 26,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη στα 12,1 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ ευρώ, ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% κατ΄αξία, λόγω κυρίως της αύξησης του όγκου πωλήσεων.
Η θετική πορεία κερδών το 2018 άνοιξε τον δρόμο για καταβολή μερίσματος στους μετόχους, ύψους 14,7 εκατ ευρώ έναντι 8,1 εκατ ευρώ το 2017, ενώ εντός της χρήσης δόθηκαν προμερίσματα 8,5 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τόσο στη χρήση 2016 όσο και σε αυτή του 2015 η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στην καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους.
Σχετικά με την πορεία της φετινής χρήσης, οι εκτιμήσεις θέλουν το 2019 να είναι εξίσου κερδοφόρα χρονιά, με επιδίωξη διατήρησης εύλογων μερισματικών αποδόσεων και δημιουργίας σταθερών μακροπρόθεσμα αξιών για τους μετόχους της εταιρείας.
Υπό το πρίσμα αυτό οι άξονες της στρατηγικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αφορούν την ενδυνάμωση των ετικετών και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα, τον έλεγχο του λειτουργικού κόστους, τη συνεχή παρακολούθηση της ρευστότητας και του πιστωτικού κινδύνου, την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ζύθου και την επικοινωνία της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι το Οκτώβριο του 2019 έχει οριστεί να συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σχετικά με το πρόστιμο ύψους 31,4 που επέβαλλε αρχικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα και εν συνεχεία κατόπιν προσφυγής αυτό μειώθηκε στα 26,7 εκατ ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης