Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Με 5 στελέχη της Ασφαλιστικής αγοράς η επιτροπή Μηταράκη για τον Επικουρικό «κουμπαρά» ασφάλισης

Με 5 στελέχη της Ασφαλιστικής αγοράς η επιτροπή Μηταράκη για τον Επικουρικό «κουμπαρά» ασφάλισης
Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ΤτΕ στην επιτροπή Μηταράκη
Πέντε από τα 13 τακτικά μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα προτείνουν τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2021 στην επικουρική ασφάλιση, που συγκρότησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης αποτελούνται από στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ΤτΕ.
Πρόκειται για τους Γιάννη Χατζηβασίλογλου ως εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος με αναπληρωματικό μέλος τη Σόμπολου Ανθούλα.
Τη Μαρία Μαργαριτσανάκη εκπρόσωπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αναπληρωματικό μέλος τον Χαμπέο Αθανάσιο.
Την Μαργαρίτα Αντωνάκη εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με αναπληρωματικό μέλος τη Βαρουχάκη Ευαγγελία.
Τον Χρήστο Νούνη πρόεδρο και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης με αναπληρωματικό μέλος τον Φύτρο Χαράλαμπο και τον Κωσταντίνο Λάζαρη εκπρόσωπο της Ένωσης Επαγγελματικών Ταμείων Υποχρεωτικής Ασφάλισης, με αναπληρωματικό μέλος τον Παπαδόγιαννη Χρήστο.
Έργο της εν λόγω Ομάδας θα αποτελέσει η επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα που παρουσίασε το ΒΝ στις 21/8.
Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της στο Γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 προκειμένου να κατατεθεί το σχέδιο νόμου στα τέλη Οκτωβρίου.
Η Πρόεδρος δύναται να καλεί να συμμετέχουν στις εργασίες της ομάδας εκπρόσωποι φορέων, εμπειρογνώμονες ή πρόσωπα από τον ιδιωτικό τομέα με ειδικές γνώσεις στα θέματα που άπτονται του έργου της ομάδας, εφόσον αυτό κρίνεται χρήσιμο ή/και αναγκαίο.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης