Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή του Putin στον στρατό: Απαντήστε άμεσα στην πυραυλική δοκιμή των ΗΠΑ

Εντολή του Putin στον στρατό: Απαντήστε άμεσα στην πυραυλική δοκιμή των ΗΠΑ
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει εντολή στα υπουργεία να αναλύσουν την απειλή που προέρχεται από τους νέους αμερικανικούς πυραύλους
Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ μετά την πυραυλική δοκιμή των ΗΠΑ την Κυριακή (18/8/2019).
Ειδικότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έδωσε εντολή στον στρατό να προετοιμάσει μέτρα ως απάντηση στην πυραυλική δοκιμή των ΗΠΑ.
Επίσης, ο Putin έδωσε εντολή στα υπουργεία αναλύσουν την απειλή που προκύπτει από τους νέους αμερικανικούς πυραύλους.
«Ο Putin θέλει ο ρωσικός στρατός να λάβει εξοντωτικά μέτρα για να προετοιμαστεί για μια αντίστοιχη απάντηση» δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμή συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, μια δοκιμή που κατέστη δυνατή μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού INF στις αρχές του μήνα.
Οι ΗΠΑ αποχώρησαν στις 2 Αυγούστου από τη συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού INF, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι την παραβίαζε για πολλά χρόνια κι ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μια νέα κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας.
Από την πλευρά του, ο Άμυνας Mark Esper έχει ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων πυραύλων εδάφους-αέρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης