Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Μια βιαστική εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΗΠΑ δεν θα αποτρέψει τη ζημιά του Brexit

Berenberg: Μια βιαστική εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΗΠΑ δεν θα αποτρέψει τη ζημιά του Brexit
Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για εμπορική συμφωνία το συντομότερο δυνατόν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου του 2019
Την εκτίμηση ότι μια εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με τις ΗΠΑ δεν θα αντισταθμίσει τη ζημιά που θα προκύψει από το no deal Brexit, εκφράζει αναλυτής της Berenberg.
Ειδικότερα, ο Kallum Pickering επισημαίνει ότι δεδομένης της μεγαλύτερης επίπτωσης στο ΑΕΠ από το σύνολο του εμπορίου με την ΕΕ σε σχέση με τις ΗΠΑ «είναι δύσκολο να δούμε πως η αποχώρηση από την ΕΕ θα αντισταθμιστεί από μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ».
«Επιπλέον, η εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ είναι ελεύθερη με όλες τις έννοιες του όρου, τις επενδύσεις, τη μετανάστευση, τα αγαθά και τις περισσότερες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων οι χρηματοοικονομικές, ενώ ενδεχόμενη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ θα καλύπτει μόνο τα αγαθά και μόνο κάποιες συμφωνίες για τις υπηρεσίες και λιγότερο για τη μετανάστευση» επισημαίνει ο Pickering.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα βασικά πράγματα που κερδίζει το Ηνωμένο Βασίλειο -η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων από την Ευρώπη και εργατικό δυναμικό- δεν θα αντισταμιστούν από μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για εμπορική συμφωνία το συντομότερο δυνατόν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης