Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο Ιλινόις ο πρώτος θάνατος που φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

ΗΠΑ: Στο Ιλινόις ο πρώτος θάνατος που φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου
Oι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με την έξαρση μιας ανεξήγητης πνευμονολογικής ασθένειας
Ένας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως γνωστοποίησαν οι αμερικανικές αρχές.
Ο θάνατος καταγράφεται την ώρα που οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με την έξαρση μιας ανεξήγητης πνευμονολογικής ασθένειας, την οποία οι αρχές συνδέουν με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/8 ότι έχουν καταγραφεί 193 κρούσματα σε 22 αμερικανικές πολιτείες από τα τέλη Ιουνίου,  μιας πνευμονολογικής πάθησης που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Όλες οι περιπτώσεις αναφέρθηκαν μέσα σε ένα δίμηνο, μεταξύ 28 Ιουνίου και 20 Αυγούστου, ενώ ανάμεσα στα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς είναι αδυναμία, δύσπνοια, βήχας και σε κάποιες περιπτώσεις εμετοί και διάρροιες.
Η αιτία της ασθένειας δεν έχει εντοπιστεί, όμως οι ασθενείς αυτοί είχαν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο για να εισπνεύσουν νικοτίνη και σε κάποιες περιπτώσεις κάνναβη.
Στο Ιλινόις καταγράφηκαν 22 κρούσματα, με τους ασθενείς να είναι ηλικίας από 17 έως 38 ετών.
Σε ό,τι αφορά το άτομο που τελικά υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας του Ιλινόις ανέφερε ότι « ενημερωθήκαμε για τον θάνατο ενός ενήλικα ο οποίος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο για μια ανεξήγητη πνευμονολογική πάθηση, αφού χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό τσιγάρο».
Ο επικεφαλής του CDC, Robert Redfield, ανέφερε ότι «με λύπη ενημερωθήκαμε για τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με την επιδημία μιας σοβαρής πνευμονολογικής ασθένεια μεταξύ των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου».
«Ο τραγικός θάνατος στο Ιλινόις ενισχύει τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με τα προϊόντα του ηλεκτρονικού τσιγάρου», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, η υπεύθυνη μολυσματικών ασθενειών στο CDC, Ileana Arias, ανέφερε πως η  σύνδεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχει αποδειχθεί ακόμη, σημειώνοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι περιπτώσεις που καταγράφονται έχουν κοινή αιτία ή αν πρόκειται για διαφορετικές ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης