Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Στο 40% αυξήθηκε η πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ - Buy σε χρυσό

tags :
Standard Chartered: Στο 40% αυξήθηκε η πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ - Buy σε χρυσό
Αν οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε ύφεση θα δούμε την τιμή του χρυσού πάνω από τα 2.000 δολάρια
Το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ είναι πλέον "η μεγαλύτερη ανησυχία", καθώς η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο κλιμακώνουν τη ρητορική τους γύρω από την εμπορική διαμάχη, σύμφωνα με την Standard Chartered.
Η πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ στους επόμενους 12 μήνες έχει αυξηθεί από 25% σε "έως και 40%", ανέφερε ο Clive McDonnell, επικεφαλής της στρατηγικής μετοχικού κεφαλαίου στην τράπεζα.
Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο οικονομικές δυνάμεις έχει αναθερμανθεί και πάλι αφού η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή νέους δασμούς για εμπορεύματα αξίας 75 δισ. δολαρίων, ως αντίποινα για την απειλή του προέδρου Donald Trump να επιβάλει περισσότερους δασμούς τον Αύγουστο.
Αυτό οδήγησε σε μια γρήγορη απάντηση από τον Trump, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να επιβάλει δασμούς στα περισσότερα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα.
Είπε επίσης ότι οι αμερικανικές εταιρείες "έχουν κληθεί να ξεκινήσουν αμέσως να ψάχνουν για εναλλακτική λύση στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των εταιρειών στις ΗΠΑ και της παραγωγής των προϊόντων".
"Η επίδραση συνδυασμού όλων αυτών των... συνεχιζόμενων αυξομειώσεων στην ένταση των δύο χωρών κλιμακώνει τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να υποπέσουν σε ύφεση", δήλωσε ο McDonnell.
"Νομίζω ότι αυτό είναι μια πραγματική ανησυχία για τις αγορές τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Εν μέσω της κλιμακούμενης αβεβαιότητας, ο McDonnell είπε ότι προτιμά τις τοποθετήσεις σε χρυσό.
«Ο χρυσός ήταν μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που για πολλά, πολλά χρόνια... αποφεύγαμε», είπε.
"Αλλά τον περασμένο μήνα αναβαθμίσαμε το χρυσό σε ένα προτιμώμενο καθεστώς για να κάλυψη στην αυξημένη αβεβαιότητα", πρόσθεσε.
"Δεν θα εκπλαγώ αν οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε ύφεση να δούμε την τιμή του χρυσού πάνω από τα 2.000 δολάρια", δήλωσε ο McDonnell.
"Σε ένα περιβάλλον όπου όλα τα περιουσιακά στοιχεία εκτός από τα αμερικανικά ομόλογα θα εξασθενίσουν, ο χρυσός θα είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μπορούσε να αποτιμηθεί περαιτέρω", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης