Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η UBS underweight στις μετοχές παγκοσμίως

tags :
Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η UBS underweight στις μετοχές παγκοσμίως
Η υποβάθμιση των θέσεων αφορά κυρίως τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών
Για πρώτη φορά από την κρίση στην ευρωζώνη, η UBS Global Wealth Management, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 2,48 τρισ. δολάρια σε επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία, συστήνει underweight σε μετοχές.
Ο διευθυντής επενδύσεων της ελβετικής τράπεζας, Mark Haefele, δήλωσε ότι μείωσε τη θέση του σε μετοχές σε σχέση με τα υψηλής αξιολόγησης ομόλογα, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που τροφοδοτεί ο εμπορικός πόλεμος και η πολιτική αναταραχή.
"Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές αυξήθηκαν μετά από τη νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας", δήλωσε ο Haefele, ο οποίος μέχρι στιγμής είχε αντισταθεί στην πτώση των μετοχών, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ξεκίνησαν την εμπορική τους διαμάχη πέρυσι.
Η απόφαση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump την περασμένη Παρασκευή να αυξήσει τους δασμούς κινεζικών αγαθών ύψους 250 δισ. δολάρια σε 30% από το 25% προκάλεσε την υποβάθμιση της σύστασης.
Όπως ανέφερε ο Haefele η υποβάθμιση των θέσεων αφορά κυρίως τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες «είναι πιο εκτεθειμένες στην αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς, στη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και στις αυξημένες εμπορικές εντάσεις».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα μείωσε κατά το ήμισυ τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ασία στο 2,8% από 6,3% και δήλωσε ότι η Ταϊβάν και η Κορέα θα επιβαρύνουν πιθανώς την επιβράδυνση λόγω της εξάρτησης τους από το εμπόριο και την τεχνολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης