Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Putin-Erdogan: Πιθανή η συνεργασία στα Su-35 - Συμπόρευση των δύο ηγετών στα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας

Putin-Erdogan: Πιθανή η συνεργασία στα Su-35 - Συμπόρευση των δύο ηγετών στα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας
Στο κέντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα της Συρίας
Στην Μόσχα συναντήθηκαν σήμερα Putin και Erdogan, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει την επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των μαχητών στο Ιντλίμπ της Συρίας.
"Μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκίας έχουμε αποφασίσει για πρόσθετα κοινά βήματα για την εξουδετέρωση των φωλιών των τρομοκρατών στο Idlib και την ομαλοποίηση της κατάστασης εκεί και σε ολόκληρη τη Συρία ", δήλωσε ο Putin στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Erdogan.
Ο Erdogan από την μεριά του τόνισε πως είναι απαράδεκτο οι δυνάμεις της Συρίας να σκοτώνουν αμάχους με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας και προσέθεσε πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα στα σύνορά της.
"Ανέφερα προσωπικά την απασιστικότητα της χώρας μας στον αγαπητό μου φίλο, κ. Putin", προσέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Erdogan και ο Putin συνομιλούν συχνά και - παρά τις διαφορές για τη Συρία - έχουν σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς που επικεντρώνονται στην ενεργειακή και αμυντική συνεργασία. Τον Ιούλιο 2019, η Τουρκία άρχισε να παραδίδει ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400, μια κίνηση που κλόνισε τους δεσμούς της Άγκυρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, ο Erdogan ανέφερε πως η παράδοση της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019.
Οι δύο ηγέτες επισκέφτηκαν νωρίτερα σήμερα την αεροδιαστημική έκθεση MAKS, λίγο έξω από την Μόσχα, όπου πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-57 πραγματοποίησαν πτήσεις επίδειξης.
Ο Putin δήλωσε ότι συζήτησε με τον Erdogan την πιθανότητα συνεργασίας στα μαχητικά Su-35 , με την προοπτική οι δύο χώρες να αναπτύξουν κοινό στρατιωτικό εξοπλισμό. "Συζητήσαμε τη συνεργασία στα Su-35 και την πιθανή συνεργασία ακόμη και στα νέα αεροσκάφη Su-57", συμπλήρωσε ο Πούτιν.
Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τότε που ο συριακός στρατός ξεκίνησε την επίθεση τους στα τέλη Απριλίου 2019.
Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της κατά την έναρξη της συριακής σύγκρουσης το 2011 και φιλοξενεί σήμερα 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης