Αρχές Οκτωβρίου κλείνει το deal της MIG – Πειραιώς πιθανότατα με Farallon για νέα χρηματοδότηση – Βελτιώνονται τα EBITDA

Αρχές Οκτωβρίου κλείνει το deal της MIG – Πειραιώς πιθανότατα με Farallon για νέα χρηματοδότηση – Βελτιώνονται τα EBITDA
Αν και είναι δύο οι ενδιαφερόμενοι για την χρηματοδότηση της MIG το πιθανότερο σενάριο είναι το Farallon να πλειοδοτήσει.
Αρχές Οκτωβρίου θα κλείσει το deal μεταξύ της MIG και της Πειραιώς με το αμερικανικό fund Farallon.
Αν και είναι δύο οι ενδιαφερόμενοι για την χρηματοδότηση της MIG το πιθανότερο σενάριο είναι το Farallon να πλειοδοτήσει.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews αποκάλυψε το θέμα προς τα τέλη Ιουλίου 2019.
Εν τω μεταξύ βελτιώνονται τα ebitda της MIG εξέλιξη που αποδεικνύει ότι ο όμιλος επιτυγχάνει τους στόχους του προϋπολογισμού.
Με βάση το deal το Farallon Capital το fund από την Καλιφόρνια με 22 δισεκ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, το οποίο μεταξύ άλλων έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά θα χορηγήσει  δάνειο 250 εκατ ευρώ στην MIG στην μητρική εταιρία holding.

-Με τα κεφάλαια αυτά τα 250 εκατ τα 150 εκατ θα κατευθυνθούν στην μερική ή ολική αποπληρωμή του ομολογιακού της Fortress από την Attica Group.
Στην πράξη τον Οκτώβριο 2019 που πρέπει να παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις μεταξύ του Fortress και της Attica Group η Πειραιώς θα έχει διασφαλίσει ότι το Fortress δεν θα ασκήσει τα δικαιώματα του, θα αποπληρωθεί και θα αποχωρήσει.

-Περίπου 100 εκατ ευρώ θα παραμείνουν στην MIG στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας της εταιρίας συμμετοχών.

Τι κερδίζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές;

Η Πειραιώς με αυτό το deal κερδίζει ότι μειώνει το συστημικό ρίσκο στον ισολογισμό της.
Να σημειωθεί ότι τα δάνεια της MIG και των θυγατρικών της φθάνουν τα 1,6 δισεκ. ευρώ οπότε η μείωση του δανειακού κινδύνου με την πώληση του Υγεία και την έλευση του Farallon θα είναι σημαντική.
Η Πειραιώς και η διοίκησης της θα μπορεί να περάσει ένα μήνυμα ότι καταφέρνει να προσελκύει το διεθνές κεφάλαιο το οποίο είναι διατεθειμένο να επενδύσει στην Ελλάδα.
Το Farallon αναμένεται από το deal να επιτύχει υψηλές αποδόσεις που εκτιμώνται 15% ετησίως
Το Fortress θα αποχωρήσει από την Attica Group έχοντας εξασφαλίσει ότι θα εξοφληθεί το ομολογιακό δάνειο.
Η MIG ενισχύει την ρευστότητα της, ωστόσο δεν είναι σαφές πως θα κινηθεί στο μέλλον το Farallon, αν δηλαδή επιχειρήσει να αποκτήσει τον έλεγχο της MIG, των θυγατρικών ή να πουλήσει συμμετοχές.
H MIG με 229 εκατ κεφάλαια μετόχων μητρικής, 1,6 δισεκ. δάνεια και 2,25 δισεκ. ενεργητικό το τελευταίο διάστημα συνεχίζει να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα στα χρηματοοικονομικά της στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Πειραιώς είχε επιχειρήσει να κάνει deal με το KKR και ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος με την Goldman Sachs ένας deal που δεν προχώρησε λόγω του ξαφνικού θανάτου του Βγενόπουλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS