Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο Άγγελος Μπίνης

Υπουργικό Συμβούλιο: Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο Άγγελος Μπίνης
Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας συγχωνεύονται έξι ελεγκτικές υπηρεσίες και σώματα κατά της διαφθοράς
Τον Άγγελο Μπίνη προτείνει ως επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ.Μπίνης ο οποίος έχει εργαστεί σε θέματα διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς στον ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, στην οποία έχουν συγχωνευθεί με το νόμο για το επιτελικό κράτος, έξι ελεγκτικές υπηρεσίες και σώματα κατά της διαφθοράς.
Απώτερος στόχος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι να βάλει τέλος στις συγκρούσεις αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες, να επιταχύνει το έργο για την πάταξη της διαφθοράς και να παράγει μετρήσιμα και στοχευμένα αποτελέσματα.
Ο κ. Μπίνης είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών.
Είναι απόφοιτος Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο του Bristol (Η.Β.) και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Η δράση του επικεντρώνεται σε θέματα ανάπτυξης και αξιολόγησης Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, τη σχέση των λειτουργιών της Διαχείρισης Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου με τη βελτίωση της διακυβέρνησης και της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών καθώς και με την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων απάτης και διαφθοράς.
Πριν εργαστεί για τον ΟΟΣΑ, ο κ. Μπίνης απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις εντός της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης: στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Προϊστάμενος Επιθεωρητής).

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης