Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη
Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian
«Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη», δήλωσε σήμερα (29/8/2019) ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian , λίγες μέρες πριν επισκεφθεί την Μόσχα, σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης της επιθυμίας επαναπροσέγγισης που έχει εκφράσει τις τελευταίες εβδομάδες ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
«Υπάρχουν γεωγραφικές, ιστορικές και πολιτιστικές αποδείξεις που συχνά παραβλέπονται:
Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη», ανέφερε ο Le Drian στην ετήσια διάσκεψη των πρεσβευτών της Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι, την Τρίτη (27/8), ο Macron, που υποδέχθηκε τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, στις 19 Αυγούστου στη Γαλλία, προσκάλεσε το γαλλικό διπλωματικό σώμα να «ξανασκεφτεί τη σχέση μας με τη Ρωσία» επειδή «η απομάκρυνση της Ρωσίας από την Ευρώπη είναι ένα μεγάλο λάθος».
Ο Le Drian επιβεβαίωσε ότι θα ταξιδέψει στην Μόσχα «εντός των επόμενων ημερών» μαζί με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, Florence Parly, για να «ξεκινήσει συζητήσεις για το τι θα μπορούσε να γίνει μια αρχιτεκτονική ασφάλειας και εμπιστοσύνης».
Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία επιδεινώθηκαν μετά από τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.
«Ο διάλογος, ένας διαυγής, απαιτητικός, μακροπρόθεσμος και επίμονος διάλογος, ο οποίος διεξάγεται με στόχο την προστασία των συμφερόντων μας και των συμφερόντων των συμμάχων μας, πρέπει να στοχεύει στη σταδιακή επαναπροσέγγιση της Ρωσίας με τις ευρωπαϊκές αρχές», υποστήριξε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
«Οι δέκα αρχές του Ελσίνκι (...) φαντάζουν σε μένα ότι παραμένουν πάντα προσαρμοσμένες στην εποχή μας και στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα», συνέχισε, αναφερόμενος στην αποκαλούμενη Τελική Πράξη του Ελσίνκι που υπεγράφη το 1975 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, Σοβιετικής Ένωσης, Καναδά και ευρωπαϊκών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης