Φάμελλος: Κρεσέντο καταστροφολογίας από την κυβέρνηση για τη ΔΕΗ – Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Φάμελλος: Κρεσέντο καταστροφολογίας από την κυβέρνηση για τη ΔΕΗ – Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Στόχος τους να δικαιολογήσουν την επιβολή αναίτιων αυξήσεων τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ λέει ο κ.Φάμελλος
Για κρεσέντο καταστροφολογίας σχετικά με τη ΔΕΗ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, τονίζοντας ότι αυτή η κινδυνολογία έχει ως απώτερο στόχο να δικαιολογηθεί η επιβολή αυξήσεων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.
«Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Χατζηδάκης έχουν επιδοθεί το τελευταίο δίμηνο σε ένα κρεσέντο καταστροφολογίας και κινδυνολογίας το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για να μπορέσουν έτσι να δικαιολογήσουν την επιβολή αναίτιων αυξήσεων τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ που θα τις πληρώσουν όλοι οι καταναλωβτές και επιχειρηματίες.
Η αδυναμία στα δημοσιονομικά για να καλύψει η Πολιτεία το χρέος στη ΔΕΗ οδηγεί σε μια επιβάρυνση των καταναλωτών και είναι ψευδές ότι δεν θα δούμε την αύξηση στην τσέπη μας, κάθε νοικοκυριό θα καταλάβει την αύξηση της τιμής που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στο 19%» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο Fm ο κ.Φάμελλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη ότι αν χρειαστεί το θέμα της ΔΕΗ θα πάει στη Δικαιοσύνη, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το αδιέξοδο για τον κ. Χατζηδάκη».
«Όταν κατάλαβε πλέον η ΝΔ ότι συνελήφθη κλέβοντας οπώρας και όλοι καταλάβαμε ότι μεταφέρει τεράστιο κόστος αδικαιολόγητο στους καταναλωτές και αρχίζει να έχει πολιτικό κόστος στην κοινωνία (...) τότε πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και άρχισε το παραμύθι της εξεταστικής (...)
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» είπε ο κ.Φάμελλος, τονίζοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου μας είχε δέσει χειροπόδαρα όσον αφορά τα θέματα ενέργειας με άστοχες επιλογές, ευτυχώς η κυβέρνηση μας κατάφερε και ανέτρεψε το σενάριο της ''μικρής ΔΕΗ'', δεν πουλήθηκαν υδροηλεκτρικά εργοστάσια και καλωσορίζουμε τώρα και την κυβέρνηση της ΝΔ που συμφωνεί πλέον μ' αυτή την άποψη και λέει δεν πωλούνται υδροηλεκτρικά εργοστάσια».
«Αυτή η αύξηση τιμών που ανακοίνωσε χθες ο κ. Χατζηδάκης και ψηφίζει σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτών εναλλακτικών παρόχων, διότι το 25% της εμπορίας ενέργειας είναι στα χέρια των ιδιωτών.
Μέσα σε ένα μήνα από τις εκλογές, η ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν την νοιάζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η μεσαία τάξη.
Άμεσα όλοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα έχουν αύξηση ενεργειακού κόστους 12%, έτσι νοιάζεται η ΝΔ για τη μεσαία τάξη» τόνισε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS