Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε υποχώρηση το ΑΕΠ των 20 ισχυρότερων οικονομιών από τα μέσα του 2018

tags :
Fitch: Σε υποχώρηση το ΑΕΠ των 20 ισχυρότερων οικονομιών από τα μέσα του 2018
Η πτώση των ρυθμών ανάπτυξης των ΑΕΠ των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, αποκαλύπτει τον συγχρονισμένο χαρακτήρα της επιβράδυνσης που παρουσιάζουν οι οικονομίες και τους ισχυρούς δεσμούς που τις συνδέει μέσω του εμπορίου
Καμπανάκι κινδύνου από τη Fitch για την παγκόσμια οικονομία σε report όπου εξετάζει τα μακροοικονομικά μεγέθη των 20 μεγαλύτερων οικονομιών της υφηλίου.
Όπως αναφέρεται στο report, μειώνονται συνεχώς οι ετήσιοι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ από τα μέσα του 2018 στις 20 μεγάλες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο χάρτη καταγραφής και σύγκρισης μακροοικονομικών μεγεθών 20/20 Vision της Fitch Ratings.
Αυτό υπογραμμίζει τη συρρίκνωση της δραστηριότητας από την απότομη κάμψη του παγκόσμιου εμπορίου, της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της μεταποίησης, η οποία περιορίστηκε - και δεν αντισταθμίστηκε πλήρως - από τη σχετική αντοχή των καταναλωτικών δαπανών και των συνθηκών της αγοράς εργασίας.
Εστιάζοντας στους ρυθμούς αύξησης ανά τρίμηνο στη διάρκεια του έτους, μπορούμε να έχουμε σαφέστερη εικόνα των οικονομικών τάσεων σε σχέση με κινήσεις υψηλού προφίλ μεταξύ τετραμήνων που μπορεί να είναι αρκετά ασταθείς.
Σε αυτή τη βάση, τα τελευταία στοιχεία της BEA δείχνουν τώρα ότι η ετήσια αύξηση του ρυθμού ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώνεται ήδη από τα μέσα του 2018, ευθυγραμμιζόμενο με την αντίστοιχη τάση της οικονομίας της Κίνας, της Ευρωζώνης αλλά και όλων των άλλων μεγάλων οικονομιών που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Global Economy Outlook της Fitch.
Αυτό καθιστά σαφή τον συγχρονισμένο χαρακτήρα της επιβράδυνσης που παρουσιάζουν οι οικονομίες και τους ισχυρούς δεσμούς που τις συνδέει μέσω του εμπορίου.
«Η εξασθενημένη εγχώρια ζήτηση στην Κίνα - η οποία αποδεικνύεται εκ νέου από την πρόσφατη επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων και της στεγαστικής πολιτικής - οι διαταραχές στην εμπορική πολιτική και η σχετική οικονομική αβεβαιότητα έχουν ευρείες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία», λέει ο Pawel Borowski, Οικονομικός Ερευνητής και Αναλυτής της Fitch Ratings.
Ο διμηνιαίος χάρτης 20/20 Vision της Fitch καλύπτει 20 μεγάλες οικονομίες που αποτελούν το επίκεντρο της παγκόσμιας μακροοικονομικής ανάλυσης της ομάδας οικονομικών της Fitch. Καταγράφει οικονομικά δεδομένα υψηλής συχνότητας για 20 μεταβλητές για κάθε χώρα σε βάθος πενταετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης