Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ημέρες Αποκάλυψης περιμένουν οι insiders στη Wall Street - Πουλούσαν 600 εκατ. δολ. μετοχές ημερησίως τον Αύγουστο

tags :
Ημέρες Αποκάλυψης περιμένουν οι insiders στη Wall Street - Πουλούσαν 600 εκατ. δολ. μετοχές ημερησίως τον Αύγουστο
Οι εταιρικοί επενδυτές έχουν πωλήσει κατά μέσον όρο 600 εκατ. δολάρια ημερησίως τον Αύγουστο
Μια μεγάλη αντιστροφή της τάσης των προηγούμενων μηνών έλαβε χώρα τον Αύγουστο, με τους insiders, τους επενδυτές που σχετίζονται με τις εισηγμένες στη Wall Street, να προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών καθόλη τη διάρκεια του μήνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος των πωλήσεων ημερησίως έφτασε στα 600 εκατ. δολάρια σε μετοχές, αποτυπώνοντας τον φόβο που υπάρχει σχετικά με τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς.
Οι εταιρικοί επενδυτές έχουν πωλήσει κατά μέσον όρο 600 εκατ. δολάρια ημερησίως τον Αύγουστο, σύμφωνα με την TrimTabs Investment Research, η οποία παρακολουθεί τη ρευστότητα της χρηματιστηριακής αγοράς.
Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ήταν το 2006 και το 2007, σύμφωνα με τη TrimTabs.
Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι σύντομα θα αντιμετωπίσαμε τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 2008.
Χαρακτηριστική είναι η Nomura, η οποία εκτιμά ότι το χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να συμβεί στη Wall Street το επόμενο διάστημα.
«Κυρίως το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει έρθει αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη δοκιμή του έτους» επισημαίνει ο Masanari Takada σε ενημερωτικό σημείωμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αρνητικό κλίμα αναμένεται να προκαλέσει πωλήσεις πανικού από επενδυτές που βασίζονται στα θεμελιώδη και συστηματικές πωλήσεις από επενδυτές που ακολουθούν την τάση.
Σύμφωνα με τον Takada, οι επιδόσεις της αγοράς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσίασαν μια «παράξενη ομοιότητα» με το 2008, όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers.
Οι τεχνικοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Commodity Trading Advisors, έχουν ήδη ρυθμίσει τις long θέσεις τους «με επιταχυνόμενο ρυθμό», γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις πωλήσεις.
«Ο συσχετισμός μεταξύ του κλίματος τότε και τώρα παραμένει αρκετά υψηλός» επισημαίνει ο Takata και συμπληρώνει «εάν αυτή η ασυνήθιστη ομοιότητα μεταξύ των δύο μοτίβων συνεχιστεί, το κλίμα θα μπορούσε σύντομα να υποχωρήσει σε ένα επίπεδο που δεν έχει δει από τον Δεκέμβριο του 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης