Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ιστορικά ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας του έτους στη Wall Street - Αλλά ένα στοιχείο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα

tags :
Ιστορικά ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας του έτους στη Wall Street - Αλλά ένα στοιχείο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα
Από το 1937, η μέση απόδοση Σεπτεμβρίου του δείκτη S&P 500 και του Dow Jones Industrial Average είναι πτώση κατά 1%
Ιστορικά ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας του έτους για τη Wall Street, με τους επενδυτές να το γνωρίζουν και να μειώνουν την έκθεσή τους σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Ο Αύγουστος είναι συνήθως ένας ασθενής μήνας για την απόδοση των χρηματιστηριακών αγορών και ο Σεπτέμβριος είναι ο μόνος μήνας που, κατά μέσο όρο, είναι χειρότερος για τις τιμές των μετοχών.
Από το 1937, η μέση απόδοση Σεπτεμβρίου του δείκτη S&P 500 και του Dow Jones Industrial Average είναι πτώση κατά 1%, ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά μέσο όρο 0,5%, σύμφωνα με τα Dow Jones Market Data.
Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι επιδόσεις, τότε οι επενδυτές θα προέρχονται ήδη από μια μείωση 1,7% για τον Dow, 1,8% απώλεια για το S & P και 2,6% για Nasdaq.

Ο Αύγουστος που ολοκληρώθηκε χρηματιστηριακά χτες, ήταν ένας ακόμη χειρότερος μήνας για μετοχές μικρού και μεσαίου μεγέθους, καθώς ο S&P Mid Cap 400 και ο S&P Small Cap 600 κατέγραψαν τον χειρότερο Αύγουστο από το 2011.
Ωστόσο, δεν είναι όλα κακά νέα.
Σύμφωνα με μια ανάλυση από την LPL Financial, τα τελευταία 15 χρόνια που ο S&P 500 έχασε έδαφος τον Αύγουστο, το υπόλοιπο του έτους είδε θετικές αποδόσεις κάθε μήνα.

Επομένως, ενώ ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να αποδειχθεί μια εξαίρεση στην πρόσφατη ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης