Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οφείλουμε να είμαστε μία γροθιά και να πάμε την πατρίδα μας πολύ πιο ψηλά

Θεοδωρικάκος: Οφείλουμε να είμαστε μία γροθιά και να πάμε την πατρίδα μας πολύ πιο ψηλά
Ο T. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο πρόκειται να εξαγγείλει ένα ολοκληρωμένο, επιχειρησιακό, αναπτυξιακό και στρατηγικό πρόγραμμα
«Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και διχασμένοι», τόνισε απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, κατά τον χαιρετισμό στην τελετή ορκωμοσίας του εκ νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Οφείλουμε να είμαστε μία γροθιά και να πάμε την πατρίδα μας πολύ πιο ψηλά, γιατί το αξίζουμε όλοι και το χρειαζόμαστε ύστερα από δέκα χρόνια δύσκολης κρίσης που δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας, της οικονομίας και της ίδιας της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τη βεβαιότητά του «ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο πρόκειται να εξαγγείλει ένα ολοκληρωμένο, επιχειρησιακό, αναπτυξιακό και στρατηγικό πρόγραμμα που θα αφορά τη Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
 Ο ίδιος μίλησε για πρόγραμμα με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να αναμορφώσουν την περιοχή, μεταξύ των οποίων όπως είπε, το πιο «εμβληματικό» η μεγάλη ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ και η ανάδειξή της σ' ένα μεγάλο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, σε συνδυασμό με την απόδοση στους Θεσσαλονικείς δεκάδων στρεμμάτων για πράσινο και αναψυχή.
Ακόμη, ο  υπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διευκολύνει με νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν, ενώ μεταφέροντας στο ακροατήριο το «πραγματικό, πατριωτικό, ουσιαστικό και μεταρρυθμιστικό ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού «για κάθε γωνιά της μακεδονικής γης» υπογράμμισε ότι η Ελληνική Πολιτεία χρωστάει στην Μακεδονία, η οποία έχει  συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Τέλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Θεοδωρικάκος τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση θα είναι άριστη, δημιουργική και αποτελεσματική και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η θητεία του θα είναι η πιο γόνιμη και δημιουργική.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης