Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο Salvini απαγόρευσε σε ένα ακόμα πλοίο να αποβιβάσει μετανάστες στη χώρα

Ιταλία: Ο Salvini απαγόρευσε σε ένα ακόμα πλοίο να αποβιβάσει μετανάστες στη χώρα
O  Salvini, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε στο πλοίο Alan Kurdi που μετέφερε 13 μετανάστες να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα
Απαγόρευσε σε ακόμη ένα σωστικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί στην Ιταλία και να αποβιβάσει μετανάστες,  ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, που χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να αυξήσει την πίεση προς τους δύο πολιτικούς αντιπάλους του, που προσπαθούν να σχηματίσουν μία κυβέρνηση συνασπισμού, όπως μεταδίδει το Reuters.
O επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μκο Sea-Eye που μετέφερε 13 μετανάστες, να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που δεν επέτρεψε σε πλοίο διάσωσης μεταναστών να τους αποβιβάσει στη στεριά.
Ακόμα ένα πλοίο το Mare Jonio παραμένει καθηλωμένο στο νησί της Λαμπεντούζα με 34 μετανάστες από τους 100 που είχε συνολικά διασώσει την Τετάρτη 28/8 ανοιχτά της Λιβύης.
Η Ρώμη δέχτηκε να αποβιβαστούν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι άρρωστοι, αλλά αρνήθηκε να εισέλθει το πλοίο στα ιταλικά χωρικά ύδατα.
Η ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση Mediterranea Saving Humans στην οποία ανήκει το Mare Jonio, ανέφερε ότι η κατάσταση πάνω στο πλοίο είναι δύσκολη και δεν υπάρχει πόσιμο νερό μετά από μία καταιγίδα που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες.
Ο Salvini δήλωσε ότι "αν το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να ξανανοίξει τις πόρτες και να επιτρέψει τη μπίζνα της παράνομης μετανάστευσης να αρχίσει ξανά, θα πρέπει να το πει στους Ιταλούς πολίτες".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης