Τελευταία Νέα
Speculator

Fourlis: Καλύτερο δεύτερο εξάμηνο 2019 αναμένει ο όμιλος – Τι σχεδιάζει για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του

tags :
Fourlis: Καλύτερο δεύτερο εξάμηνο 2019 αναμένει ο όμιλος – Τι σχεδιάζει για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του
Ενέργειες για σύσταση εταιρειών με αντικείμενο διαχείριση ακινήτων σε Κύπρο και Βουλγαρία
Μπορεί ο όμιλος Fourlis να εμφάνισε μικρή ζημιά στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ωστόσο το δεύτερο τρίμηνο πήγε καλύτερα από το πρώτο εμφανίζοντας κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 3,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο.
Η διοίκηση της εισηγμένης συνεχίζει το πλάνο επέκτασης και περιμένει καλύτερο δεύτερο εξάμηνο ενώ προσδοκά αρκετά από τη νέα κυβέρνηση καθώς σημειώνει πως «η ταχύτητα εφαρμογής του προγράμματος, είναι το κριτήριο για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της κατανάλωσης».
Πιο αναλυτικά, ο όμιλος συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό του πρόγραμμα με έμφαση στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (Καταστήματα INTERSPORT και TAF) όπου εκτιμάται από τη διοίκηση ότι υπάρχουν περιθώρια επέκτασης στις παρούσες συνθήκες.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2019, αναμένεται να προστεθούν στον κλάδο τρία νέα Καταστήματα INTERSPORT και TAF, ενώ αναμένεται να σταματήσει τη λειτουργία του ένα σημείο πώλησης στην Τουρκία.
Στο τέλος του 2019 ο κλάδος προβλέπεται να αγγίξει τα 120 σημεία πώλησης σε όλες τις χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία) που έχει αναπτύξει τις δραστηριότητές του, γεγονός που θα ενισχύσει την παρουσία του και τα έσοδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έναντι του πρώτου εξαμήνου.
Ο κλάδος της λιανικής των επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού που αριθμεί επτά καταστήματα IKEA και εννέα κέντρα παραγγελιών και παραλαβών (Pick Up & Order Points) στις χώρες που δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία) καθώς και Καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) σε όλες τις παραπάνω χώρες, προβλέπεται να συνεισφέρει επίσης στην τάση αύξηση εσόδων το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έναντι του πρώτου εξαμήνου.
Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2019 ένα νέο κέντρο παραγγελιών και παραλαβών (Pick Up & Order Points) στην Κύπρο (Λεμεσός).
Ο Όμιλος συνεχίζει την αξιοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών που σχετίζονται με την έγκριση που έλαβε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άδεια λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία με την επωνυμία «TRADE ESTATES Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία», για τη λειτουργία της ως:

α) Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2778/1999 και
β) Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων με εσωτερική διαχείριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4209/2013.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι ενέργειες του Ομίλου για τη σύσταση εταιρειών με αντικείμενο τη διαχείριση ακινήτων στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.
Η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι βελτιωμένο ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα έναντι του πρώτου εξαμήνου, λόγω των ιστορικά αυξημένων εσόδων κατά το δεύτερο εξάμηνο, της ισχυρής ανταγωνιστικής θέσης των εταιρειών λιανικής του Ομίλου αλλά και της ισορροπημένης επέκτασης των δραστηριοτήτων του και κατά συνέπεια και των εσόδων του.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις για τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, έχουν άμεση εξάρτηση από τις εξελίξεις στο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον ιδιαίτερα στην Ελλάδα, από όπου εξακολουθεί να προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων (59,2% α’ εξάμηνο 2019).
Η ταχύτητα εφαρμογής του προγράμματος της νέας κυβέρνησης, είναι το κριτήριο για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της κατανάλωσης.
Ο προσανατολισμός της διοίκησης στην εκμετάλλευση των συνεργειών εντός του Ομίλου θα έχει συνέχεια και για το β’ εξάμηνο του 2019.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος δημοσίευσε ζημιά 1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο και πωλήσεις 207,2 εκατ. ευρώ.
Ο αριθμός του απασχολούμενου ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου την 30/6/2019 είναι 4.059 άτομα (3.961 την 30/6/2018).
Αντίστοιχα, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας την 30/6/2019 είναι 99 άτομα (91 την 30/6/2018).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης