Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank και Commerzbank κατά της μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ

Deutsche Bank και Commerzbank κατά της μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ
Οι CEOs των Deutsche Bank και Commerzbank προειδοποιούν ότι ακόμα μία μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει την οικονομία
Κατά μιας νέας μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ τάσσονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank.
Οι CEOs προειδοποιούν ότι μια νέα μείωση επιτοκίων θα έχει σοβαρές παράπλευρες συνέπειες, ενώ παράλληλα δεν θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομία της Ευρωζώνης.

«Ακόμα μία μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει την οικονομία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου.
O ίδιος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων, οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι ελάχιστες, ενώ θα υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες στις τράπεζες.
Μια μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές των assets υψηλότερα και θα επιβάρυνε περαιτέρω τους καταθέτες, τόνισε o CEO της Deutsche Bank.
Και εξήγησε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα βοηθούσαν εκείνους που είναι χρεωμένοι ή επενδύουν σε assets, αλλά η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα ωφελούνταν.
«Αυτό διχάζει περαιτέρω την κοινωνία«, εκτίμησε.
Με τις θέσεις του Sewing συμφώνησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Martin Zielke.
«Συμφωνώ ότι η πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι σωστή και βιώσιμη», τόνισε.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 12 Σεπτεμβρίου έχει ενταθεί η φημολογία ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης