Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η διοίκηση Στουρνάρα δεν κάνει πίσω για την πώληση οικοπέδου - φιλέτου στο Π. Φάληρο παρά τις αντιδράσεις

Η διοίκηση Στουρνάρα δεν κάνει πίσω για την πώληση οικοπέδου - φιλέτου στο Π. Φάληρο παρά τις αντιδράσεις
Βιάζεται να το μεταβιβάσει πριν τα Ασφαλιστικά Μέτρα
Άρον - άρον η διοίκηση Στουρνάρα της Τράπεζας της Ελλάδας προσπαθεί να κλείσει την πώληση οικοπέδου «φιλέτου» στο Παλαιό Φάληρο στους Ισραηλινούς μετά τις έντονες  αντιδράσεις των σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων της Τράπεζας  που κίνησαν  γη  και ουρανό για να αποτρέψουν την πώληση χρησιμοποιώντας ακόμη και  ένδικα μέσα με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Τράπεζας  της Ελλάδος έχει  δώσει εντολή στην αρμόδια διεύθυνση  να ζητήσει βελτιωμένη προσφορά από την εταιρεία ισραηλινών  συμφερόντων  με την ελπίδα να  περιορίσει τις αντιδράσεις εμφανίζοντας υψηλότερο τίμημα από το αρχικό που κατέθεσε η Golden Horizon  και ανήλθε στα 12,556  εκατ. ευρώ. 
Οι ίδιες πηγές  λένε ότι η πίεση να υπογραφεί η μεταβίβαση του οικοπέδου στο παραλιακό μέτωπο έχει ως σκοπό να ακυρώσει τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα συζητηθούν στις 27  Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η διοίκηση Στουρνάρα  θέλει να αποφύγει μια θετική απόφαση υπέρ των συνταξιούχων  που θα αποτρέπει την πώληση του οικοπέδου καθώς  θα πρόκειται  για  ισχυρό πλήγμα  για  την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς για πρώτη φορά θα έχει στο ενεργητικό της μία δικαστική απόφαση που στην ουσία θα αναφέρει  ότι οι ενέργειες  της διοίκησης δεν προστατεύουν   τα συμφέροντα των  υπαλλήλων  της και των μετόχων της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Κάποιες  φωνές λένε  ότι  η διοίκηση  Στουρνάρα  δεν μπορεί  να προστατεύει  τα συμφέροντα των εργαζόμενων , των συνταξιούχων και των μετόχων, είναι σε θέση  να προστατεύει  τα συμφέροντα της χώρας.
Πρόκειται για ένα επιχείρημα που διατυπώνεται με τη χρήση της λογικής και έτσι εξηγείται η επίσπευση της συμφωνία πώλησης για να  ακυρωθούν στην πράξη τα ασφαλιστικά μέτρα.  
Τα σωματεία συνταξιούχων και εργαζομένων  έχουν σχηματίσει ένα  κοινό μέτωπο κατά της πώλησης  έχοντας ως συμμάχους τον υποδιοικητή  κ Γιάννη  Μουρμούρα  και άλλων  4 μελών του Γενικού Συμβούλιου  που διαφωνούν με την πώληση.
Αντίθετα θετική  ψήφο έδωσαν ο Γιάννης Στουρνάρας , ο υποδιοικητής Θεόδωρος  Μητράκος . 
Ακόμη 5 μέλη του ΓΣ  είπαν  ναι στην πώληση. 
Πρόκειται για τους κκ Γεώργιο Ταβλά , Δημήτρη Σιδέρη , Αθανάσιο  Σαββάκη , Γρηγόρη Στεργιούλη και η κα  Όλγα Χαρίτου.

Το παρασκήνιο της πώλησης του οικοπέδου φιλέτου

Πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς  για το κύρος της Τράπεζας της Ελλάδος  χαρακτηρίζουν  τις διαδικασίες  τα σωματεία εργαζομένων  και  συνταξιούχων επισημαίνοντας ότι η όλη  διαδικασία ξεκίνησε με τηλέφωνα που έκαναν οι ενδιαφερόμενοι  στην αρμόδια διεύθυνση λέγοντας η Τράπεζα  της Ελλάδος πρέπει  να πουλήσει οικόπεδο στο παραλιακό μέτωπο  που βρίσκεται στο Παλαιό  Φάληρο, θέτοντας επι της  ουσίας σε εφαρμογή την πώληση  δίνοντας την αίσθηση στη διοίκηση ότι οι  αγοραστές είναι  έξω  από την  πόρτα  της.
Από τα 18 τηλεφωνήματα που δέχθηκε  η Τράπεζα της Ελλάδος  εμφανίστηκαν μόνο δύο υποψήφιοι  ενώ  υπήρξαν  αρκετά  παράπονα  από εταιρείες που δεν  γνώριζαν  τη  διαδικασία  πώλησης.

Το τέχνασμα της αγγελίας

Οι  αρμόδιοι της Τράπεζας  της  Ελλάδος  για να επιταχύνουν  τις διαδικασίες  ανέβασαν μία  αγγελία  στην  ιστοσελίδα της τράπεζας στις 14 Ιουνίου 2019  αναφέροντας  μόνο  ότι  στις 28 Ιουνίου 2019 διεξάγει διαδικασία  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την  αγορά  (και  όχι  για την πώληση) οικοπέδου ιδιοκτησίας της που βρίσκεται  επι της  Λεωφόρου  Ποσειδώνος 47-49  και των οδών Τερψιχόρης και Μουσών  στο Δήμο  Παλαιού  Φαλήρου.  
Ο  Σύλλογος  Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος σε ανακοίνωση του  αναφέρει  μεταξύ  άλλων  ότι επιχειρήθηκε η πώληση του οικοπέδου  στο «μιλητό»  

Τι αγόρασε η Golden Horizon
 
Αγόρασαν το καλύτερο οικόπεδο  με θεά τη θάλασσα  στο Παλαιό Φάληρο  προς 1.100  ευρώ το τετραγωνικό  μέτρο όταν η έκταση του οικοπέδου ανέρχεται  στα 4,5  στρέμματα.
Η αντικειμενική του αξία διαμορφώνεται στα 11,7 εκατ. ευρώ και αποκτήθηκε μόλις  με 12, 5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων το κόστος ανά τετραγωνικό στην  περιοχή  που βλέπει  τη θάλασσα κυμαίνεται από 3.500 έως 5000  το  τ.μ.  
ηλαδή η ισραηλινή εταιρεία  αναμένεται να αποκομίσει κέρδη περισσότερα από 1500  το τ.μ.  αν υπολογισθεί  και το κόστος κατασκευής κατοικιών που υπολογίζεται στα 1200  ευρώ ανά  τ.μ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της Τράπεζας  της  Ελλάδος κ. Γιάννης  Γοζαδίνος είπε στο  bankingnews ότι η  προσφυγή μας στη  Δικαιοσύνη με την κατάθεση  ασφαλιστικών μέτρων κατά της  πώλησης του οικοπέδου  είναι  το πρώτο καμπανάκι  κατά   της διοίκησης  με σκοπό  να  διορθώσει άμεσα  τις παραλείψεις  και να σταματήσει  τη διαδικασία  πώλησης καθώς πρόκειται για  περιουσιακό  στοιχείο του ταμείου των  συνταξιούχων και όχι της Τράπεζας  της Ελλάδος.
Πρόσθεσε  ότι η σπουδή της  επίσπευσης  της διαδικασίας προκαλεί ερωτηματικά που όλους εμάς για τις ενέργειες   που  ακολουθήθηκαν  στη  συγκεκριμένη διαδικασία.  
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης