Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trujillo (ΥΠΕΞ Κολομβίας): Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας – Στα ύψη η πολεμική ρητορική με τη Βενεζουέλα

Trujillo (ΥΠΕΞ Κολομβίας): Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας – Στα ύψη η πολεμική ρητορική με τη Βενεζουέλα
Δεν ενδίδουμε στις προκλήσεις και στις απειλές του Maduro υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας
Την θέση ότι η Κολομβία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Holmes Trujillo, ο οποίος συντηρεί στα ύψη την πολεμική ρητορική με τη Βενεζουέλα.
Ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας, N. Maduro, ο οποίος αφού κατηγόρησε την Κολομβία ότι επιθυμεί μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Βενεζουέλα, έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με την Κολομβία, ο Trujillo υποστήριξε ότι η Κολομβία παρά τις απειλές του Maduro δεν πρόκειται να ενδώσει σε καμία περίπτωση στις προκλήσεις και στις απειλές, αλλά θα υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την ειρήνη.
«Πρόκειται για μια απειλή που αντανακλά τις συνεχείς κακές πράξεις μιας κυβέρνησης που δημιουργεί συνθήκες κρίσης.
Είναι μια απειλή που δεν έχει να κάνει μόνο με την Κολομβία, αλλά με τη σταθερότητα και την ηρεμία της περιοχής.
Το δικτατορικό καθεστώς του Maduro ευνοεί την παρουσία στο έδαφος του τρομοκρατικών οργανώσεων, όχι μόνο κολομβιανών, αλλά και άλλα μέρη του κόσμου» υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Κολομβίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Maduro κατηγόρησε προχθές Τρίτη 3/9 τον πρόεδρο της Κολομβίας ότι «ελίσσεται» για να «πυροδοτήσει μια στρατιωτική σύρραξη» με πρόσχημα την ανακοίνωση πρώην ηγετών του άλλοτε αντάρτικού των FARC πως ξαναπαίρνουν τα όπλα, τοποθέτηση που αποτέλεσε νέα κλιμάκωση της ήδη μεγάλης έντασης στη σχέση των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης