Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ - Στις 24/9 το επόμενο κρίσιμο τεστ

Χατζηδάκης:  Δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ - Στις 24/9 το επόμενο κρίσιμο τεστ
Ο υπουργός επανέλαβε ότι το πρώτο τεστ για τη ΔΕΗ είναι στις 24 Σεπτεμβρίου
«Δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς του στη ΔΕΗ», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.
«Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα ευθυνών και υπάρχει και ένα ζήτημα θράσους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αντί να αντιμετωπίζει το ζήτημα με μία αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα, βγαίνει και παριστάνει τον κατήγορο. Δεν είναι κατήγοροι. Είναι κατηγορούμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα.
Επομένως το θέμα είναι ανοιχτό πολιτικά.
Και επίσης επαναλαμβάνω τη θέση μας ότι σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, αν προκύψουν ζητήματα, προφανώς η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκαλύψει τίποτα.
Αλλά όλα αυτά θα κριθούν με βάση τους κανόνες ενός κράτους δικαίου».
Ο υπουργός επανέλαβε ότι το πρώτο τεστ για τη ΔΕΗ είναι στις 24 Σεπτεμβρίου, οπότε θα βγει ξανά η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πάει καλά.
«Για αυτό άλλωστε ελήφθησαν και όλα αυτά τα μέτρα.
Διαφορετικά θα βρισκόμασταν μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις», υπογράμμισε. Εκτίμησε ότι η εξυγίανση της ΔΕΗ έχει ορίζοντα τριετίας, «αλλά σημασία έχει τώρα να μπουν γερές βάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά και με όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που έχουμε πει, δηλαδή την σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, τη μεγαλύτερη ευελιξία μεσα στην επιχείρηση μέσω ενός νομοσχεδίου που θα καταθέσουμε σε ένα μήνα περίπου».
Αναφερόμενος στα θέματα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης απορριμμάτων ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πέρα από τον πράσινο κάδο και τους μπλε κάδους ανακύκλωσης θα υπάρξει και ο καφέ κάδος όπου θα διοχετεύονται τα οργανικά απόβλητα.
«Εάν διευρυνθεί η χρήση του καφέ κάδου, θα έχουμε σε λίγα χρόνια ένα νέο τοπίο σε σχέση με την ανακύκλωση. Θα κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα μπροστά», ανέφερε.
Ανήγγειλε εξάλλου ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για το θέμα της πλαστικής σακούλας ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί ένας συντονιστής της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του ζητήματος των πλαστικών «για να δούμε πώς μπορούμε να πάμε γρήγορα, όχι στην κατάργηση, αλλά στον περιορισμό των πλαστικών και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των πλαστικών μιας χρήσης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την λεγόμενη κυκλική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης