Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ: Στόχος να γίνει από τις καλύτερες εκθέσεις

Περιοδεία Μητσοτάκη στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ: Στόχος να γίνει από τις καλύτερες εκθέσεις
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα επισκεφτεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
(upd) Περιοδεία στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-EXELPO Τάσο Τζήκα, τον υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου τον υποδέχτηκαν ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.
Επιπλέον, επισκέφθηκε το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή, όπου του δώρισαν μία φανέλα της ομάδας με τον αριθμό 111, όσα και τα χρόνια του Συλλόγου, αλλά και το περίπτερο της ΠΑΕ Άρης, όπου τον υποδέχτηκε ο Θεόδωρος Καρυπίδης και του δώρισε για γούρι όπως είπε, μία φανέλα της ομάδας που έγραφε «prime minister» και είχε τον αριθμό 1.
Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο του ΠΑΟΚ όπου τον περίμενε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γ. Κούδας.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης του είπε  «ήσουν γουρλής την προηγούμενη φορά» και πρόσθεσε «γρήγορα στο νέο γήπεδο.
Θα έχετε την αμέριστη στήριξή μας να προχωρήσουμε γρήγορα».
«Σας εύχομαι καλή δύναμη», του απάντησε ο κ.Κουδας, δίνοντας του μια πλακέτα με το σήμα της ομάδας.
Image
Το μεσημέρι του Σαββάτου θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού  στο Βελλίδειο  θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.

"Στόχος να γίνει η ΔΕΘ μία από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο"
Προηγήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΘ-HELEXPO.
Έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο πρόεδρός της,  Τ. Τζήκας, αλλά  και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ενώ τον περίμενε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στ. Κυμπουρόπουλος, τον οποίο ο πρωθυπουργός έσπευσε να χαιρετίσει.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου.
Στόχος είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να γίνει μία από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του  με την διοίκηση της Δ.Ε.Θ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στην Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεθνή έκθεση και στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΘ και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γεγονός που θα τονώσει ακόμη περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΘ έναντι των ανταγωνιστών της.

Συνάντηση με Κ. Ζέρβα

Πριν από την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου 7/9 με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα.  
Ο κ. Ζέρβας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον καλωσόρισε και του χάρισε μία γραβάτα που φέρει το λογότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τον ενημερωσε για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης.
Image
Ο πρωθυπουργός , αφού τον ευχαρίστησε, του είπε πως «είναι πολύ όμορφη και επειδή εμείς φοράμε γραβάτες είναι ένα δώρο για το οποίο, είμαι σίγουρος, ότι εάν το χάριζες σε άλλους, δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα.
Οπότε σε ευχαριστώ πάρα πολύ».
Image
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ο ίδιος και ο νέος δήμαρχος έχουν την ίδια φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση.
Οι δυο άντρες συμφώνησαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης