Πολιτική

Πιερρακάκης: Απλοποίηση των διαδικασιών και δημιουργία θέσεων εργασίας οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού

Πιερρακάκης: Απλοποίηση των διαδικασιών και δημιουργία θέσεων εργασίας οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού
"Το θεμελιώδες έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα σχέδια του πρωθυπουργού", τόνισε ο Κυρ. Πιερρακάκης 
Απλοποίηση των διαδικασιών και δημιουργία πολλών νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, είναι οι δύο στόχοι που έθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Κυρ. Πιερρακάκης, εξηγώντας τι σημαίνει «ψηφιακός μετασχηματισμός», στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.
Ο ίδιος, μιλώντας το Σάββατο 7/9, σε συζήτηση με θέμα: «Ψηφιακός μετασχηματισμός: η επόμενη ημέρα» στο περίπτερο 12 «Digital Greece», μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι  «υπάρχει μια μετάβαση που γίνεται παγκοσμίως», με πρώτο χαρακτηριστικό να είναι η επιτάχυνση της ψηφιακής εξέλιξης και δεύτερο, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Υπογράμμισε ότι απαιτείται να δοθεί έμφαση στο reskilling, στην επιμόρφωση και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και μάλιστα, να σχεδιαστούν τέτοια προγράμματα με βάση τη νέα ψηφιακή εποχή.
Σημείωσε πως η συζήτηση για το reskilling πηγαίνει και πέρα από τον ακαδημαϊκό χώρο, αναφέροντας ως παράδειγμα πως «συζητούμε με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων στη διάρκεια της θητείας».
Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στους στόχους για τις απλουστεύσεις και την διαλειτουργικότητα των συστημάτων των υπουργείων και των διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου. Όπως ανέφερε «το κράτος πρέπει να αποκτήσει ένα και μόνο πρόσωπο για τον πολίτη.
Σήμερα, κάθε υπηρεσία έχει δικό της πρόσωπο.
Αυτό θα αλλάξει, παρέχοντας ενημέρωση και εξυπηρέτηση για τον πολίτη, από μία μόνο πύλη».
Σχετικά με προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών μέσω του ΕΚΟΜΕ, επεσήμανε πως αυτό μπορεί να γίνει πηγή πλούτου για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως «ο Οργανισμός είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Απαιτείται απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί προς άλλες χώρες που έχουν αναπτύξει την ανάλογη βιομηχανία».
Κατά τον ίδιο, απαραίτητη είναι η δημιουργία οικοσυστημάτων γύρω από θεσμούς και Οργανισμούς, «με μια σειρά από μικρές πολιτικές που αθροιζόμενες μπορούν να γίνουν χιονοστιβάδα.
Μπορεί το κράτος να ζητά σε συγκεκριμένες συμβάσεις να μοιράζεται ένα κομμάτι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις».
Ακόμη, τόνισε ότι «το θεμελιώδες έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα σχέδια του πρωθυπουργού, γι' αυτό και το έβαλε στο επίκεντρο της καμπάνιας και του σχεδιασμού της νέας κυβέρνησης, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης