Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέτσας: Στόχος μας η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 – Έχει ανοίξει η συζήτηση

Πέτσας: Στόχος μας η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 – Έχει ανοίξει η συζήτηση
"Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε θα εφαρμοστούν στο ακέραιο σε ορίζοντας τετραετίας", τονίζει ο Στ. Πέτσας
«Η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έχει ήδη ανοίξει» και «στόχος μας, όπως κατ' επανάληψη είχε τονίσει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η μείωση των πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα από το 2021», δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Real news», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους θεσμούς στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας» και « εργαζόμαστε μεθοδικά και υπεύθυνα για να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστίας της, γεγονός που αποτελεί βασική προυπόθεση για το επόμενο βήμα.  
Η δήλωση της απερχόμενης γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και επόμενης επικεφαλής της ΕΚΤ υπέρ της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων συμβάλλει στη διαμόρφωση θετικού κλίματος προς την επιθυμητή κατεύθυνση».
Ο κ. Πέτσας υπογραμμίζει ότι «οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε θα εφαρμοστούν στο ακέραιο σε ορίζοντας τετραετίας», τονίζοντας παράλληλά ότι «οι υπερβολικοί φόροι «σκοτώνουν» τα έσοδα»,κάτι που αποδίδει στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει «οι πολίτες είδαν κιόλας τη διαφορά παίρνοντας τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που είναι μειωμένα κατά 30% για τις μικρές ιδιοκτησίες και μεσοσταθμικά κατά 22%», «μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις, που μειώνει το επιτόκιο από το 5% σε 3% και τη δόση στα 20 ευρώ, ενώ  δίνει τη δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν τον βραχνά κατασχέσεων  να απαλλαγούν από αυτόν».
Σημειώνει ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η μείωση του φορολογικού βάρους , όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στα φυσικά πρόσωπα, το αφορολόγητο θα παραμείνει όπως είναι, ενώ υπογραμμίζει «θα μειώσουμε φόρους σε πιο λογικά επίπεδα για να πάψει το κράτος να είναι προνομιούχος εταίρος στις αμοιβές των εργαζομένων και για να δοθεί κίνητρο υψηλότερης ανάπτυξης».
Μαζί με τη μείωση των φόρων, όπως επισημαίνει, «θα συγκρατήσουμε και τις δαπάνες μέσω ενδεικτικά, επισκοπήσεων δαπανών (spending reviews) , συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και εξωτερικής ανάθεσης λειτουργιών (outsourcing)».
Αυτή η αλλαγή στο μείγμα πολιτικής, υπογραμμίζει ο κ. Πέτσας ότι «θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προυπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».
Τέλος, για το μεταναστευτικό ο κ.Πέτσας  δηλώνει ότι «η πρόσκληση να έλθουν αδιακρίτως άνθρωποι στην Ελλάδα για να "λιάζονται" και τελικά να πνίγονται στις λάσπες της Ειδομένης ή να μένουν σε απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια, στη Σάμο και αλλού, είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ.
Δική μας απόφαση να φυλάξουμε τα σύνορά μας, να αυξήσουμε τις επιστροφές σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας να αποσυμφορήσουμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες σε νησιά και ενδοχώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης