Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Τον Ιανουάριο του 2020 οι πρώτες προσλήψεις για το διεθνές κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της Pfizer

Γεωργιάδης: Τον Ιανουάριο του 2020 οι πρώτες προσλήψεις για το διεθνές κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της Pfizer
"Έχουμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε γρήγορα εκκρεμότητες πολλών ετών",ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Oι πρώτες προσλήψεις μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης, που θα στελεχώσουν στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων της φαρμακευτικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020, όπως γνωστοποίησε σήμερα, Κυριακή 8/9, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός, την ευκαιρία των εγκαινίων του περιπτέρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος στην 84η ΔΕΘ, ανέφερε ότι εντός του 2019 «θα ιδρυθεί η εταιρεία και οι προσλήψεις των πρώτων 200 υψηλά εξειδικευμένων μηχανικών θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο».
«Καταλαβαίνετε τι θα πει να ακούγεται στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Pfizer, μεταξύ όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, τελικά επέλεξε την Ελλάδα (για τη δημιουργία του κέντρου).
Αυτό είναι μια συνολική διαφήμιση για την Ελλάδα, πολύ μεγαλύτερη από αυτό καθεαυτό το πρότζεκτ, που δεν είναι μικρό.
Κι αυτό είναι δείγμα ότι το κλίμα, η αντίληψη για την Ελλάδα αλλάζει και είναι δική μας δουλειά να το κάνουμε αυτό να ενισχυθεί περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας ο ίδιος αναφορά στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), μετά και τη χτεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δωρεά 720 στρεμμάτων από το ελληνικό δημόσιο, ανέφερε ότι είναι ώριμο το πρότζεκτ και δήλωσε πολύ αισιόδοξος.
Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι (οι εμπνευστές του πρότζεκτ) θα έχουν δύο χρόνια, για να παρουσιάσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα το στηρίξουν.
Έχει γίνει υπογραφή ΜοU (μνημονίου αλληλοκατανόησης) με πολλές ιδιωτικές εταιρείες, το ενδιαφέρον είναι  μεγάλο και υπάρχουν προσδοκίες ότι θα γίνει κάτι, που θα μετρήσει πολύ για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδας.
Σκοπός μας είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικό κέντρο των Βαλκανίων και μπορεί».
 Για την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, που εξήγγειλε το Σάββατο 7/9 ο πρωθυπουργός, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει αφού «είναι περισσότερο νομοθετικό» και κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα «να το πάρει λίγο πάνω της».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «έχουμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε γρήγορα εκκρεμότητες πολλών ετών, να δώσουμε νέα ώθηση, όχι μόνο στην οικονομία της Ελλάδας εν τω συνόλω, αλλά και της Μακεδονίας ειδικότερα, (η οποία) ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει, για πολλούς και διάφορους λόγους».
Για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo, ανέφερε ότι ήδη το υπουργείο εργάζεται για το θέμα σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο  υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είπε χτες ότι αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις, δεν εκφωνούμε υποσχέσεις.
Όλα τα μέτρα που εξήγγειλε είναι μετρήσιμα και του χρόνου τον Σεπτέμβριο θα δούμε αν πραγματικά υλοποιήθηκαν», υπενθυμίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά την ανάπτυξη και τη βιομηχανία «και εκεί θα δούμε πολλά μέτρα, που μεταξύ άλλων διευκολύνουν και επιταχύνουν τις αδειοδοτήσεις».
Στόχος, σύμφωνα με τον κ.Παπαθανάση, είναι η Ελλάδα να γίνει φιλοεπιχειρηματική και φιλοεπενδυτική και «η Πολιτεία θα είναι πάντα εδώ, ως αρωγός και όχι ως χειραγωγός των επιχειρήσεων».
Ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, χαρακτήρισε ως
«ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και μετρήσιμα» τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες δεν μπορούν παρά να είναι ικανοποιημένοι από όσα  ακούστηκαν.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση της διοίκησης του ΣΒΕ για δύο συγκεκριμένες εξαγγελίες, αυτή που αφορά την Ειδική Οικονομική Ζώνη στο στρατόπεδο Γκόνου και αυτή που αφορά την παραχώρηση των 720 στρεμμάτων στην ΑΖΚ.
«Θα δημιουργηθούν τεράστιες προοπτικές για την απασχόληση υψηλού επιπέδου εργατικού δυναμικού και θα δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα ξυπνήσει το οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Σαββάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης