Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχεται Δημόσια Πρόταση για έξοδο των μετοχών του Νηρέα και της Σελόντα και η εταιρεία Mubadala

Έρχεται Δημόσια Πρόταση για έξοδο των μετοχών του Νηρέα και της Σελόντα και η εταιρεία Mubadala
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Νηρέας
Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση της πώλησης των «Σελόντα» και « ηρέα» στον όμιλο «Ανδρομέδα» και το Fund Amerra και την επενδυτική εταιρεία Mubadala είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νηρέας Αντώνης Χαχλάκης  με την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης  λαμβάνοντας  όλες  τις απαραίτητες  εγκρίσεις.
Η Γενική  Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης  DG Comp εκτιμάται ότι το αργότερο μέχρι τα τέλη  Σεπτεμβρίου θα έχει ανάψει το …πράσινο φώς  για τη  μεταβίβαση των μετοχών στους νέους επενδυτές της Σελόντα  και του Νηρέα  αφού υλοποιήθηκαν οι όροι  που είχε  θέσει  και  ήταν η πώληση μονάδων για την αποφυγή  μονοπωλίου στην εγχώρια αγορά.
Οι επόμενες κινήσεις ανήκουν στις τράπεζες  που κατέχουν τις μετοχές των δύο εταιρειών   και θα προχωρήσουν άμεσα στη μεταβίβασή τους στους νέους επενδυτές.
Οι εξελίξεις θα προκαλέσουν την υποχρεωτική δημόσια πρόταση και για τις δύο εισηγμένες καθώς η «Ανδρομέδα»  θα βρεθεί να κατέχει το 75% των μετοχών.
Όμως ακόμη δεν είναι  ευδιάκριτο αν  αποχωρήσουν και οι δύο μετοχές από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή  θα βρεθεί  φόρμουλα  να παραμείνει η  μία εταιρεία.
Το σχέδιο  θα κριθεί  τους δύο επόμενους  μήνες καθώς  απαιτεί προεργασία  και την έκδοση  ενημερωτικού δελτίου για την έξοδο των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 
Το μείζον  πρόβλημα του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών  είναι η πτώση  των τιμών της τσιπούρας και του λαβρακίου στην χονδρική  σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Νηρέας αναμένεται  να παρουσιάσει οριακά  χαμηλότερα EBITDA σε σχέση με πέρυσι τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα 22,8 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με τη  διοίκηση ο Νηρέας  έχει αντιμετωπίσει στη πράξη το πρόβλημα της πτώσης των τιμών  στη χονδρική με σημαντικές  επενδύσεις που ανήλθαν  στα 8,2 εκατ. ευρώ  τη χρονιά  που πέρασε.
Η διεθνής αγορά κάτω  απ ορισμένες  συνθήκες πιέζει τις εταιρείες ρίχνοντας τις τιμές   χονδρικής  εξαιτίας της υπερ προσφοράς  από την Τουρκία  και λόγω της πτώσης της λίρας   προκαλώντας  πιεστικές  συνθήκες σε εταιρείες  που έχουν ως βάση το ευρώ.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης