Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε περιοχή «junk» τα ομόλογα της Ford – Υποβάθμιση σε «Ba1» από τη Moody's

tags :
Σε περιοχή «junk» τα ομόλογα της Ford – Υποβάθμιση σε «Ba1» από τη Moody's
Σε περιοχή «junk» τα ομόλογα της Ford
Σε «Ba1» -από «Baa3»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ford η Moody's Investors Service, στα ομόλογα-«σκουπίδια» (junk), σε μία περίοδο που οι προειδοποιήσεις των ειδικών για «φούσκα» στην αγορά εταιρικών ομολόγων πληθαίνουν.
Το outlook (προοπτικές επαναξιολόγησης 12-18 μηνών) μεταβλήθηκαν σε σταθερές, από αρνητικές.
Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ford, τα χαμηλά κέρδη και ταμειακές ροές, καθώς η εταιρεία επιδιώκει ένα μακρύ και δαπανηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Η αναδιάρθρωση αναμένεται να παραταθεί για αρκετά χρόνια με χρεώσεις ύψους 11 δισεκ. δολαρίων και κόστος μετρητών περίπου 7 δισεκ. δολαρίων.
Η Ford αναλαμβάνει αυτή την αναδιάρθρωση από μια αδύναμη θέση, καθώς τα μέτρα των ταμειακών ροών και των περιθωρίων κέρδους είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες του οίκου.
Επιπλέον, τα εν λόγω μέτρα είναι πιθανόν να παραμείνουν αδύναμα κατά την περίοδο 2020/2021, συμπεριλαμβανομένης μιας μακράς περιόδου αρνητικών ταμειακών ροών από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης.
Τα κέρδη της κολοσσιαίες αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν «ελεύθερη πτώση» το δεύτερο τρίμηνο του 2019, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 148 εκατ. δολάρια, έναντι 1,07 δισεκ. ένα χρόνο πριν.
Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού αυτοκινήτων ανήλθαν σε 38,85 δισεκ. δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα, έναντι 38,92 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι επιδόσεις ήταν υποδεέστερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης