Η ατολμία από την ΝΔ σε νέες ιδέες, θα επιταχύνει την πολιτική φθορά μετά τις αστοχίες σε πλεόνασμα, ΑΕΠ και Μακεδονικό

Η ατολμία από την ΝΔ σε νέες ιδέες, θα επιταχύνει την πολιτική φθορά μετά τις αστοχίες σε πλεόνασμα, ΑΕΠ και Μακεδονικό
O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά ανήμπορος αλλά η κοινωνία δεν θα συγχωρέσει σοβαρά λάθη, ήδη η στάση απέναντι στο Μακεδονικό αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν είπε αλήθειες στην κοινωνία... προτίμησε τον πολιτικό καιροσκοπισμό άλλα ως αντιπολίτευση και άλλα ως κυβέρνηση
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πάροδο δύο μηνών από την έλευση τους στην εξουσία έχουν ακολουθήσει την στρατηγική λελογισμένων βημάτων, με βασική επιδίωξη να μην υπάρξει ίχνος σύγκρουσης με τους δανειστές.
Μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί καινοτόμες οικονομικές προτάσεις, η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν είναι καινοτομία, σίγουρα θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στα ταμειακά διαθέσιμα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αλλά δεν αποτελεί επανάσταση στις πολιτικές προτάσεις.
Σε επί μέρους τομείς η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να φέρει μια άλλη λογική, της συνέπειας ότι μπορεί να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις οι οποίες ούτε μεγάλες είναι, ούτε σίγουρα ρηξικέλευθες.
Αυτή η άτολμη στρατηγική της ΝΔ με προσεκτικές και σωστά μελετημένες προτάσεις δεν έχουν ενθουσιάσει τις αγορές, φαίνεται και στο χρηματιστήριο.
Ακόμη και οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί πολιτικός χρόνος, αναγνωρίζουν ότι αυτό το δίμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν υπήρξε κάποια μεγάλη πολιτική πρόταση που αλλάζει τον ρου της ιστορίας.
Η ατολμία της κυβέρνησης της ΝΔ και το μήνυμα που θέλει να στείλει με έμφαση π.χ. στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων… θα αποδειχθεί στην πράξη θετική εξέλιξη για την ΝΔ…. αρκεί να μην συνεχιστεί για καιρό η ατολμία.
Εάν συνεχιστεί τότε ο πολιτικός κίνδυνος για την ΝΔ θα αυξηθεί.  
Η ατολμία προσωρινά θα καθυστερήσει την πολιτική φθορά η οποία αναπόφευκτα θα έρθει κάποια στιγμή στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.
Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φανεί ανακόλουθη σε τρία βασικά θέματα
1)Ο στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν επιτεύχθηκε, μεταφέρεται για τα μέσα του 2021 και υπό όρους
2)Ο στόχος για μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ και λόγω της διεθνούς συγκυρίας επίσης τίθεται εκτός, δεν θα επιτευχθεί ούτε το 2019, ούτε το 2020.
3)Στο Μακεδονικό η κυβέρνηση της ΝΔ φάνηκε ισχυρά ανακόλουθη, υποστήριζε ότι θα καταργήσει την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και πλέον στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές.
Σε τρεις βασικούς τομείς πλεόνασμα, ΑΕΠ και Μακεδονικό η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν τα πήγαν καλά.
Όμως τουλάχιστον όσοι γνωρίζουν… ήξεραν από πριν ότι και στο πρωτογενές πλεόνασμα, το ΑΕΠ και το Μακεδονικό δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ… έχει απέναντι της ένα ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει απέναντι της και την αδημονία της κοινωνίας για αλλαγές και βελτίωση της εικόνας της χώρας.
Εάν αυτά δεν συμβούν η πολιτική φθορά θα έρθει αναπόφευκτα.
O ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά ανήμπορος αλλά η κοινωνία δεν θα συγχωρέσει σοβαρά λάθη, ήδη η στάση απέναντι στο Μακεδονικό αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν είπε αλήθειες στην κοινωνία... προτίμησε τον πολιτικό καιροσκοπισμό άλλα ως αντιπολίτευση και άλλα ως κυβέρνηση

Υποσημείωση

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ με τους λαθρομετανάστες ήταν 100% λανθασμένη.
Το νέο κύμα λαθρομετανάστευσης - πλέον η πραγματική λέξη που αντικατοπτρίζει τις συνεχείς λαθραίες εισόδους στα ελληνικά νησιά ανθρώπων από άλλες χώρες είναι λαθρομετανάστευση - αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό ειδικά για τα ελληνικά νησιά.
Ο πόλεμος στην Συρία έχει σχεδόν τελειώσει, η Τουρκία σκόπιμα προωθεί τους μετανάστες προς την Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης.
Η ΝΔ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο κύμα λαθρομετανάστευσης με αποτελεσματικό τρόπο.... έως τώρα απλά παρακολουθεί Τουρκία και ΜΚΟ να αλωνίζουν. 

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS