Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ν. Χαλκιόπουλος: «Μία ήρεμη δύναμη» στην κεφαλή του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Πίστης

Ν. Χαλκιόπουλος: «Μία ήρεμη δύναμη» στην κεφαλή του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Πίστης
Στο τιμόνι της εταιρίας παραμένει ως διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο ιδρυτής της Χρήστος Γεωργακόπουλος
Σε «αθόρυβες» αλλαγές στην ηγεσία της προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη, αναβαθμίζοντας ένα «αχτύπητο δίδυμο», που έχει καταγράψει πολλά ρεκόρ, ακόμα και μέσα στην κρίση, κάνοντας την μοναδική ελληνική εισηγμένη στο ΧΑΑ, ακόμα δυνατότερη.
Στο τιμόνι της εταιρίας παραμένει ως διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο ιδρυτής της Χρήστος Γεωργακόπουλος, ενώ αναβαθμίζονται στη θέση του πρόεδρου του ΔΣ ως εκτελεστικός ο Νίκος Χαλκιόπουλος, και στην θέση του αντιπροέδρου ο Στέφανος Βερζοβίτης.
Η αναβάθμιση του Ν. Χαλκιόπουλου στην κεφαλή του ΔΣ της εταιρίας δεν είναι τυχαία.
Έρχεται πίσω από 17 χρόνια παρουσίας και διεύθυνσης του χαρτοφυλακίου της εταιρίας.
Ένα χαρτοφυλάκιο που έδινε κέρδη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα κεφαλαιακά αποθέματα της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη  τον Οκτώβριο του 2002 και από το 2005 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Χαρτοφυλακίου.
Ο κ. Χαλκιόπουλος, θεωρείται από την ασφαλιστική αγορά ως ένας «έξυπνος και ειλικρινής» businessman.
Ορμώμενος εκ Αλμυρού Βόλου, έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Μαθηματικών, και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας.
Την ευθύτητα του χαρακτήρα την καταλαβαίνεις αμέσως, μιλώντας μαζί του.
Είναι απλός, προσιτός και συνεργάσιμος και αυτός είναι ο λόγος που τον συνδέει μια αμεσότητα και καλή συνεργασία με το προσωπικό της εταιρίας.
Από το 2015 έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη. «Για να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και να αυξηθεί η αναπλήρωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, με ταυτόχρονη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και λογικές εισφορές, πρέπει να γίνει σημαντική στροφή προς τον δεύτερο και τρίτο πυλώνα δηλαδή τα Επαγγελματικά Ταμεία και την Ιδιωτική Ασφάλιση», έλεγε τότε, σε μία περίοδο που όταν υποστήριζες αυτό που πάει να γίνει σήμερα με την συναίνεση της κοινωνίας, θα σε πετροβολούσαν οι πάντες.
Υποστήριζε μάλιστα ότι και στους δύο αυτούς πυλώνες η Ασφαλιστική Αγορά μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, καθώς έχει και την τεχνογνωσία και τις οργανωτικές δομές για μείωση του κόστους διαχείρισης και αποτελεσματική επένδυση των εισφορών, ενώ το νέο αυστηρό εποπτικό πλαίσιο και η ισχυρή εποπτεία της ΤτΕ δίνουν
επιπλέον εχέγγυα για το ρόλο αυτό.
Και ενώ ο δεύτερος πυλώνας είναι πρακτικά ανύπαρκτος στη χώρα μας και απαιτούνται δομικές αλλαγές του συστήματος για να λειτουργήσει, ο τρίτος πυλώνας, η ιδιωτική συνταξιοδοτική αποταμίευση είναι θεωρητικά εύκολο να αναπτυχθεί περαιτέρω εξασφαλίζοντας υψηλές ανταποδοτικές παροχές για τους ασφαλισμένους και ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία.
Αυτό που χρειάζεται είναι η παροχή φορολογικών κινήτρων, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε».
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσεις στο ΒΝ, πριν λίγο καιρό, σημείωνε με νόημα ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι πλήρως προετοιμασμένη για την προσφορά εναλλακτικών λύσεων στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα των Ελλήνων.
Έχουμε ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, η οποία συνοδεύεται από την εμπειρία των 40 ετών της λειτουργίας της Εταιρίας στον Κλάδο Ζωής.
«Στην Ελλάδα η ασφαλιστική αγορά δεν αποτελεί παρά ένα μέρος της συνολικής οικονομικής ζωής της χώρας, όπου η “ποινή” δεν εκλαμβάνεται ως μέτρο πρόληψης, αλλά ως τιμωρία.
Τα χρόνια περνούν κι η χώρα, αν δεν υπάρξει κάποιο νέο πολιτικό ή οικονομικό «ατύχημα», δείχνει να παραμένει -βάσει δεικτών τουλάχιστον- σε περιβάλλον ανάπτυξης.
Στο μεταξύ, οι ασφαλιστικές εταιρείες συνεχίζουν επί χρόνια να γυρνούν γύρω από τον εαυτό τους, στερούμενες τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση των μελλοντικών
συντάξεων.
Τη θέση του κ. Χαλκιόπουλου (αντιπρόεδρος του ΔΣ) πήρε ο Στέφανος Βερζοβίτης, με πολυετή εμπειρία σε επιχειρήσεις όπως τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, η Johnson & Son και τα ελαστικά Michelin.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης