Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική μέγιστης πίεσης - Δεν θα έχουν κανένα κέρδος

tags :
Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική μέγιστης πίεσης - Δεν θα έχουν κανένα κέρδος
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη θα λάβει περαιτέρω μέτρα για την πυρηνική συμφωνία ένα χρειαστεί
Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν την πολτική «μέγιστις πίεσης» κατά του Ιράν, απηύθυνε για ακόμα μία φορά σήμερα (11/9) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα απέναντι στην πυρηνική συμφωνία του 2015 εάν χρειαστεί.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να καταλάβουν ότι η μαχητικότητα δεν έχει κανένα κέρδος και ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική της μέγιστης πίεσης στο Ιράν».
Παράλληλα, ο κ. Rouhani πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις του Ιράν απέναντι στην πυρηνική συμφωνία είναι ανάλογες με αυτές των άλλων μερών», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα έαν χρειαστεί».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Majid Takhteravanchi, δήλωσε ότι η απομάκρυνση του John Bolton από τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να ωθήσει την Τεχεράνη στο να επανεξετάσει το ενδεχόμενο συνομιλιών με την Ουάσιγκτον.
«Η απομάκρυνση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton από την διοίκηση του προέδρου Donald Trump δεν θα ωθήσει το Ιράν στο να επανεξατάσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Takhteravanchi, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.
Ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης