Τελευταία Νέα
Speculator

Πρωτοστατεί στα NPEs αλλά και στην χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων η Eurobank

tags :
Πρωτοστατεί στα NPEs αλλά και στην χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων η Eurobank
Η Eurobank εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην αγορά στεγαστικής πίστης.
Μια σημαντική πρωτοβουλία με αναπτυξιακό πρόσημο έλαβε η διοίκηση της Eurobank υπό τον Φ. Καραβία.
Ανακοίνωσε ένα σπονδυλωτό σχέδιο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που ξεκινάει με την χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες. 
H Eurobank πρωτοστατεί στην μείωση των NPEs αλλά και στην χορήγηση νέων δανείων και αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη της στην εθνική οικονομία.
Η Eurobank εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην αγορά στεγαστικής πίστης.
Προχωρά στη χορήγηση νέων στεγαστικών προγραμμάτων παρέχοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα σταθερής δόσης για το στεγαστικό δάνειο για όλη τη διάρκεια του δανείου, εφόσον το επιθυμεί ο δανειολήπτης, ταυτόχρονα με τη δυνατότητα να μην επιβαρυνθεί με κόστος πρόωρης αποπληρωμής (το λεγόμενο «πέναλτυ») εάν επιλέξει οποτεδήποτε -πρόωρα, πλήρως ή μερικώς- να αποπληρώσει το δάνειό του.

    Γιατί στεγαστικό, τώρα;
1.    Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για απόκτηση στέγης (πρώτης, δεύτερης ή/και εξοχικής κατοικίας) επειδή η αγορά, μετά από μια μακρά περίοδο πτωτικής τάσης τιμών και ζήτησης, ξεκινά να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις παράλληλα με την ανάκαμψη της οικονομίας με τους μακροοικονομικούς δείκτες και το σταθερό πολιτικό κλίμα να ευνοούν την αντιστροφή της τάσης των τιμών στην κτηματαγορά.
2.    Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφενός λόγω της αξιοσημείωτης μείωσης στις τιμές των ακινήτων κατά τα χρόνια της κρίσης, που έχουν δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για αγορά φθηνού ακινήτου είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για επένδυση και, αφετέρου, λόγω των επιτοκίων που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
3.    Επισημαίνεται η μεγάλη μείωση των τιμών των ακινήτων έως και κατά 42,4% στην περίοδο από το 2008 μέχρι το 2017. Οι τιμές κατέγραψαν οριακή άνοδο από το 2018, ενώ ο ρυθμός αύξησης επιταχύνεται κατά το 2019. Παράλληλα, καταγράφεται σημαντική αύξηση της αγοράς  ακινήτων για επένδυση / εκμετάλλευση.
4.    Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως σήμερα το 85% των αγοραπωλησιών ακινήτων γίνεται με μετρητά έναντι 15% με τραπεζικό δανεισμό.
5.    Εκτιμάται πως στο μακροχρόνιο ορίζοντα, π.χ. 20 ετών ενός στεγαστικού δανείου, είναι πιο πιθανή η ανοδική πορεία των επιτοκίων. Άρα είναι ευκαιρία τώρα για τον δανειολήπτη να «κλειδώσει» το σημερινό χαμηλό επιτόκιο και να έχει συγκριτικό οικονομικό όφελος εάν αυτό αυξηθεί. Εκμηδενίζεται έτσι η αβεβαιότητα για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον – δεν υπάρχουν αυξομειώσεις και ανασφάλεια. Επιπλέον, το κόστος της επένδυσης είναι μετρήσιμο και συγκρίσιμο. Γνωρίζοντας το ύψος της δόσης, μπορεί κάποιος πιο εύκολα να υπολογίσει εάν είναι πιο συμφέρον να πληρώνει ενοίκιο ή να αγοράσει ακίνητο έχοντας σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.
6.    Εν τω μεταξύ, ειδικά στην ελληνική αγορά, το φαινόμενο της ραγδαίας επέκτασης του AirBnB έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των ενοικίων, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και έτσι η επιλογή της αγοράς κατοικίας μέσω δανείου με σταθερή δόση ίση ή/και χαμηλότερη από το ενοίκιο, κρίνεται σήμερα και πάλι συμφέρουσα.

    Τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα της Eurobank
καλύπτουν όλο το φάσμα των στεγαστικών αναγκών του υποψήφιου δανειολήπτη για αγορά/επισκευή & κατασκευή ακινήτου (ανέγερση/αποπεράτωση) και αποτελούν το ενδεδειγμένο μέσο για την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς με τη σιγουριά και σταθερότητα του προκαθορισμένου επιτοκίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης