Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο πρώην συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Γ. Αγγελής

tags :
Υπόθεση Novartis: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο πρώην συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Γ. Αγγελής
Ο κ.Αγγελής ήταν αυτός που έκανε λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή του πρώην επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος ήταν αυτός που πρώτος έκανε λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα της υπόθεσης Novartis.
Σημειώνεται πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του κ.Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας ενώ ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Αγγελής έχει αφήσει σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis ενώ είναι αυτός που απέδιδε τον κυρίαρχο ρόλο των κινήσεων του παρασκηνίου και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν», που κατά τους ισχυρισμούς του ήταν πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν ενώ απέδωσε ευθύνες και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην οποία καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», υποστηρίζοντας ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης