Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το 50% των οικονομικών διευθυντών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία θεωρεί σίγουρο το no-deal Brexit

tags :
Το 50% των οικονομικών διευθυντών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία θεωρεί σίγουρο το no-deal Brexit
Μόλις το 32,3% των οικονομικών διευθυντών του κόσμου προβλέπει παράταση, το 8,1% θεωρεί επιτεύξιμη μια συμφωνία ως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ το 3,2% προβλέπει δεύτερο δημοψήφισμα
Περισσότερο από το 40% των οικονομικών διευθυντών των ισχυρότερων επιχειρήσεων του κόσμου, περιμένουν ένα no-deal Brexit, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει σε σχεδόν 50% στα κράτη ΕΜΕΑ, δηλαδή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ρωσίας.
Όπως αναφέρει έρευνα του CNBC Global CFO ερωτώμενοι οι οικονομικοί διευθυντές (CFOς) απάντησαν πως θεωρούν πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις της.
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα του CNBC Global CFO, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 13/9, το 43,5% των οικονομικών διευθυντών θεωρεί το no-deal Brexit ως το πιο πιθανό σενάριο.
Σχεδόν το ένα τρίτο (32,3%) προβλέπει παράταση της προθεσμίας, το 8,1% αναμένει ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, το 3,2% προβλέπει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ενώ το υπόλοιπο (12,9%) δεν είναι σίγουρο.
 


Η ενδυνάμωση της άποψης του no deal Brexit σηματοδοτεί μια απότομη άνοδο αυτής της άποψης από τη δεύτερη τριμηνιαία έρευνα, στην οποία σχεδόν κανένας από τους ερωτηθέντες δεν προέβλεπε ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία.
Από τους ερωτηθέντες στην περιοχή των κρατών ΕΜΕΑ, το 52,6% προβλέπει no-deal Brexit με τους ερωτηθέντες του APAC στο 50%.
Οι Αμερικανοί οικονομικοί διευθυντές διατήρησαν την πλειοψηφία τους με μια πλειοψηφία που συνέχισε να προβλέπει μια επέκταση των συνομιλιών και μόλις το 30% στοιχημάτισε σε καμία συμφωνία στα τέλη Οκτωβρίου.
Το Συμβούλιο Global CFO του CNBC αντιπροσωπεύει κάποιες από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο, οι οποίες συλλογικά διαχειρίζονται περίπου 5 τρισ. δολάρια σε αγοραία αξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης