Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναβαθμίζει σε overweight τη σύσταση για τις μετοχές παγκοσμίως η Credit Suisse

tags :
Αναβαθμίζει σε overweight τη σύσταση για τις μετοχές παγκοσμίως η Credit Suisse
Η Credit Suisse αύξησε τους συντελεστές στάθμισης των κεφαλαίων της για μετοχές σε αναπτυγμένες αγορές μετά από δύο μήνες, προτιμώντας τις μετοχές των ΗΠΑ
Σε overweight, από neutral προηγουμένως, αναβαθμίζει τη σύσταση για τις παγκόσμιες μετοχές η Credit Suisse, κόντρα στις περισσότερες αναλύσεις που συστήνουν μείωση στις μετοχές συμμετοχές εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη.
Οι ανανεωμένες προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η μείωση του πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τα πρόσθετα μέτρα τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες υποδεικνύουν σε παγκόσμιο επίπεδο ότι οι χρηματιστηριακές αγορές θα ωφεληθούν, δήλωσε ο Chief Investment Officer της Credit Suisse, Michael Strobaek.
Η αλλαγή στάσης της Credit Suisse έρχεται μετά τη μείωση των μετοχικών θέσεων από τις μονάδες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της UBS και της Deutsche Bank, αναφέροντας ως κινδύνους τον εμπορικό πόλεμο και την πολιτική αβεβαιότητα για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όμως αποφάσισε ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης, ενώ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσει το κόστος δανεισμού την επόμενη εβδομάδα για δεύτερη φορά φέτος.
Η Credit Suisse αύξησε τους συντελεστές στάθμισης των κεφαλαίων της για μετοχές σε αναπτυγμένες αγορές μετά από δύο μήνες, προτιμώντας τις μετοχές των ΗΠΑ.
Ο Strobaek δήλωσε ότι η απόδοση 5,5% των μετοχών του S & P 500 έναντι των ομολόγων είναι ελκυστική, ενώ σημειώνει ότι η πραγματική απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημοσίου μειώθηκε πρόσφατα σχεδόν στο μηδέν.
"Προς το παρόν, πιστεύουμε ότι οι μετοχές έχουν αρκετό περιθώριο για να ανέβουν περισσότερο", δήλωσε ο Strobaek.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και να προσαρμόζουμε τις απόψεις μας όπου είναι απαραίτητο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης