Τελευταία Νέα
Διεθνή

Margolis (αρθρογράφος): Ποιος ήταν πραγματικά πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου;

Margolis (αρθρογράφος): Ποιος ήταν πραγματικά πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου;
Σαουδάραβες και όχι Ταλιμπάν πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου
Πολλοί Αμερικανοί εξακολουθούν να μην πιστεύουν την επίσημη εκδοχή για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.
Η κυβέρνηση και η ταπεινή έκδοση των ΜΜΕ ότι οι "τρελοί μουσουλμάνοι" κατ' εντολή του Bin Landen επιτέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο επειδή μισούσαν "τις ελευθερίες μας" φαίνεται πολύ εύθραυστη δικαιολογία.
Από τότε που έγιναν οι επιθέσεις ο δημοσιογράφος Eric Margolis θεωρεί πως δεν εμπλέκονται ούτε ο Bin Landen ούτε οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, αν και ο Bin Landen ήταν αυτός που επικρότησε τις επιθέσεις. O Mullah Omar, ηγέτης των Ταλιμπάν ήταν ανένδοτος ότι ο Bin Landen δεν ήταν πίσω από τις επιθέσεις.
Κατά την γνώμη του, όλες οι επιθέσεις χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες στην Σαουδική Αραβία και οργανώθηκαν από την Γερμανια και ενδεχομένως από την Ισπανία. Όλοι οι αεροπειρατές προέρχονταν από κράτη συμμαχικά με τις ΗΠΑ ή προτεκτοράτα τους.
Δεκαπέντε από τους 19 τρομοκράτες ήταν Σαουδάραβες. Δύο προήλθαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένας από την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Εντυπωσιακά, κατά την διάρκεια της "εθνικής οργής" μετά τις επιθέσεις, λίγη προσοχή επικεντρώθηκε στην Σαουδική Αραβία, βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ. Παρόλο που οι περισσότεροι από τους αεροπειρατές ήταν Σαουδάραβες πολίτες, αρκετοί ήρθαν στις ΗΠΑ ανενόχλητοι μετά τις επιθέσεις.
Η Σαουδική Αραβία ήταν πολύ σημαντική για να κυριαρχήσουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Το βασιλικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ δεν φαίνεται να έχει εμπλακεί - γιατί να το κάνει αφού η επιβίβσή τους εξαρτάται από την προστασία των ΗΠΑ;
Αλλά το βασιλικό καθεστώς δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Σαουδάραβες, όπως πιστεύουν πολλοί. Η Σαουδική Αραβία είναι μια συλλογή από φυλές που συγκρούστηκαν μεταξύ τους από το Ριάντ και τηρούνταν από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία από τις βάσεις της στη Σαουδική Αραβία και μια φυλετική δύναμη «το λευκό στρατό», με επικεφαλής τους Αμερικανούς «συμβούλους», με τον τρόπο του τακτικού στρατού επειδή οι κυβερνήτες του φοβούνται τα πραξικοπήματα από τις ένοπλες δυνάμεις όπως συνέβη στην Αίγυπτο, το Ιράκ και τη Συρία.
Επιπλέον, περισσότεροι από 40.000 Αμερικανοί ζουν και εργάζονται στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον 5.000 αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό σταθμεύει εκεί. Μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του βασιλείου - τραπεζικές, τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια και πτήσεις, τρένα, στρατιωτικές υποθέσεις, τηλεόραση και ραδιόφωνο - εποπτεύονται από αλλοδαπούς. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920, όταν οι Βρετανοί μετακόμισαν στην Αραβία.
Μια μεγάλη κοινότητα της Υεμένης ζει στη Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια του Bin Landen προέρχεται από την Υεμένη. Η Σαουδική Αραβία έχει επίσης μια σημαντική μουσουλμανική μειονότητα σιιτών, περίπου το 20% του πληθυσμού, με μικρότερο αριθμό άλλων μουσουλμανικών αιρέσεων. Πιο σημαντικό, η αντιδραστική, άκαμπτη θρησκευτική αίρεση Wahabi εξακολουθεί να κυριαρχεί στο έθνος και στη βασιλική οικογένεια. Οι Wahabis μισούν τους Σιίτες, που τους αποκαλούν αποστάτες και αιρετικούς. Μια παρόμοια σκοτεινή άποψη λαμβάνεται και από τα εννέα εκατομμύρια αλλοδαπών εργαζομένων, κυρίως Ινδών Πακιστανών και άλλων, που κάνουν όλη τη "βρώμικη δουλειά" του Βασιλείου.
Μέσα στις πολυπλοκότητες της Σαουδικής Κοινωνίας βρίσκονται πονηρά αντι-δυτικές ομάδες που βλέπουν το έθνος στρατιωτικά ως κατεχόμενο από τις ΗΠΑ και εκμεταλλεύεται - ακόμη και λεηλατήθηκε - από αλλοδαπούς. Η Αραβία ήταν αρχικά η ιερή γη του Ισλάμ. Σήμερα, έχει δυτικοποιηθεί, καταλαμβάνεται από αμερικανική στρατιωτική δύναμη και έχει δώσει εντολές από την Ουάσινγκτον.
Κατά τη διάρκεια της κάλυψης του Αφγανικού Πολέμου στη δεκαετία του 1980, ο Margolis συνάντησε τον Σεΐχη Αμπντουλάχ Αζάμ, έναν φλογερό εθνικιστή ηγέτη και αντι-κομμουνιστή ο οποίος ήταν ο δάσκαλος και ο πνευματικός μέντορας του Bin Landen.
«Όταν πετύχουμε να πετάξουμε τους Ρώσους έξω από το Αφγανιστάν», είπε ο Azzam, «θα συνεχίσουμε και θα κλωτσήσουμε τους Αμερικανούς από τη Σαουδική Αραβία». Ο Azzam δολοφονήθηκε από μια βόμβα σύντομα μετά.Σκέφτηκε τους Αμερικανούς ως αποικιοκράτες όπως οι Σοβιετικοί.
Οι ιδιωτικές εθνικιστικές ομάδες στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες αντιτάχθηκαν πικρά στην ξένη κυριαρχία της χώρας τους, θα μπορούσαν πολύ να χρηματοδοτήσουν και να οργανώσουν την 11η Σεπτεμβρίου. Αλλά, φυσικά, η Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να το παραδεχτεί. Αυτό θα έθετε υπό αμφισβήτηση την αμερικανική κατοχή της Σαουδικής Αραβίας.
Εκείνο που είναι αρκετά σαφές είναι ότι το Ισραήλ, τουλάχιστον, γνώριζε ότι η επίθεση έφτασε, αλλά δεν κατάφερε να προειδοποιήσει τους αμερικανούς συμμάχους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης