Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Juncker-Johnson: Υπόσχεση για ενταντικοποίηση των συνομιλιών για το Brexit - Αποδοκιμάστηκε ο Johnson από διαδηλωτές

Συνάντηση Juncker-Johnson: Υπόσχεση για ενταντικοποίηση των συνομιλιών για το Brexit - Αποδοκιμάστηκε ο Johnson από διαδηλωτές
"Καμιά καθυστέρηση στο Brexit" το μήνυμα Johnson στον Juncker
Οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με μία συμφωνία εξόδου θα ενταθούν. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από την συνάντηση σήμερα (16/9) μεταξύ του Boris Johnson και του Jean-Claude Juncker.
Επιπλέον όμως, ο Βρετανός ηγέτης εμμένει στην άποψή του ότι δεν θα ζητήσει καθυστέρηση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου.
"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι συζητήσεις πρέπει να εντατικοποιηθούν και ότι οι συναντήσεις θα γίνονται σύντομα σε καθημερινή βάση", δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Johnson.
"Συμφωνήθηκε ότι οι συνομιλίες θα πρέπει επίσης να διεξαχθούν σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ του Michel Barnier και του γραμματέα του Brexit και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν επίσης μεταξύ του Προέδρου Juncker και του Πρωθυπουργού".
Ωστόσο στο φλέγον ζήτημα του ιρλανδικού backstop ακόμη δεν έχει βρεθεί μία βιώσιμη εναλλακτική λύση, με τον κ. Juncker να επιμένει στην αναγκαιότητά της. Ο πρόεδρος της Κομισιόν πάντως υποστήριξε πως οι συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενταθούν και πως το γεύμα με τον Boris Johnson έγινε σε "πολύ φιλικό κλίμα".
Από την μεριά του, ο Boris Johnson φάνηκε πολύ επιφυλακτικός στις συνομιλίες για το Brexit, μιας και η ρητορική των δύο ανδρών απέχει παρασάγγας σε πολύ βασικά θέματα.
Με λιγότερες από επτά εβδομάδες έως ότου η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Johnson δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το πώς να διαχειριστεί τον διαζύγιο μεταξύ της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της.
Πάντως ο Johnson αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές που εναντιώνονται στο Brexit και στο κλείσιμο του Κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης