Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά 7 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Σεπτέμβριο 2019, στις -22,5 μονάδες

Γερμανία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά 7 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Σεπτέμβριο 2019, στις -22,5 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) που αφορά τη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά τα χαμηλά άνω των επτά ετών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία διαμορφώθηκε στις -22,5 μονάδες, έναντι -44,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις -38 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησε στις -19,9 μονάδες, έναντι -13,5 μονάδων τον Αύγουστο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων στις -15 μονάδες.
Όσον αφορά των δείκτη οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη, σημειώθηκε επίσης σημαντική βελτίωσε σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στις -22,4 μονάδες, έναντι -43,6 μονάδων προηγουμένως, ενώ ο δείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης σημείωσε πτώση κατά -1,1 μονάδες, στις -15,6 μονάδες συνολικά.
«Η άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος δεν είναι καθόλου σαφής όσον αφορά την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά τους επόμενους έξι μήνες», σχολίασε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach, προσθέτοντας ότι «οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «οι έντονοι φόβοι που έιχαν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες σχετικά με την περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δεν έγιναν πραγματικότητα, ενώ υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι το Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να αποφευχθεί».
«Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τους οικονομικούς κινδύνους στην Ευρωζώνη, προχωρώντας σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής», καταλήγει ο κ. Wambach.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης