Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πιο κοντά οι εκλογές - Επαφές Sanchez με Podemos, Ciudadanos - Δεν τον στηρίζει το Λαϊκό Κόμμα

Ισπανία: Πιο κοντά οι εκλογές - Επαφές Sanchez με Podemos, Ciudadanos - Δεν τον στηρίζει το Λαϊκό Κόμμα
Το Λαϊκό Κόμμα δεν θα στηρίξει τον Sanchez στην ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο
(upd) Σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να αποφευχθούν οι νέες εκλογές στην Ισπανία, προχωρά ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Pedro Sanchez, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές τον Νοέμβριο.
Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (PP) Pablo Casado δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, ότι το κόμμα του δεν θα τον στηρίξει στην ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, όπως δήλωσε πηγή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
«Ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος ενημέρωσε ότι απορρίπτει τον διορισμό του Σοσιαλιστή υποψηφίου, κάτι που σημαίνει ότι αρνείται να στηρίξει μια σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία και να αποφύγει νέες εκλογές», επισήμανε η πηγή.
Το Λαϊκό Κόμμα από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών στην οποία ανέφερε ότι είχαν μια θερμή συζήτηση, ενώ πρόσθεσε ότι ο Casado πρόκειται να μιλήσει σχετικά αργότερα.
Ο Sanchez θα καλέσει επίσης τους ηγέτες του αριστερού κόμματος Unidas Podemos και του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos, προκειμένου να τον ενημερώσουν αν θα τον υποστηρίξουν στην ψηφοφορία στο κοινοβούλιο προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση TVE, που επικαλείται κυβερνητική πηγή.
Οι Σοσιαλιστές του Sanchez κέρδισαν τις εκλογές τον Απρίλιο χωρίς όμως να εκλέξουν αρκετούς βουλευτές ώστε να κυβερνήσουν μόνοι τους, κάνοντας φανερό τον βαθμό του κατακερματισμού της πολιτικής σκηνής στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εξαιτίας της ανάδυσης νέων κομμάτων.

Τρεις όροι από τους Ciudadanos

Νωρίτερα, ο ηγέτης του κεντροδεξιού ισπανικού κόμματος Ciudadanos Albert Rivera δήλωσε σήμερα ότι έστειλε επιστολή με την οποία ζητεί να συναντηθεί επειγόντως με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να αποφευχθεί η επανάληψη των εκλογών.
Ο Rivera έθεσε χθες τρεις όρους για να άρει την αντίθεσή του σε μια κυβέρνηση του Sanchez: μια υπόσχεση να μην αυξηθούν οι φόροι, την πιθανότητα να επιβληθεί απ' ευθείας διακυβέρνηση της Καταλονίας από τη Μαδρίτη, στην περίπτωση που η περιφερειακή κυβέρνηση απορρίψει την επικείμενη ετυμηγορία σε δίκη αυτονομιστών, και την απόρριψη ενός συμφώνου με τους βάσκους εθνικιστές στη Ναβάρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης