Διεθνή

Ο Weber υπερασπίζεται την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

Ο Weber υπερασπίζεται την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»
O Manfred Weber υπερασπίζεται την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γερμανός Manfred Weber υπερασπίστηκε ένα νέο, υπό αμφισβήτηση, τίτλο εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οι επικριτές χαρακτήρισαν «φασιστική ρητορική».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νωρίτερα αυτό το μήνα, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν νέο Επίτροπο, υπεύθυνο για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας» (Protecting Our European Way of Life), και να του αναθέσει την ευθύνη για τη μεταναστευτική πολιτική.
Με αφορμή τις επικρίσεις που συγκέντρωσε ο συγκεκριμένος τίτλος, ο ηγέτης του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν καταλαβαίνει γιατί οι πολιτικοί επιτίθενται σε έναν τίτλο που έχει σαν σκοπό να προστατεύσει ή να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».
«Ο τίτλος είναι απολύτως ξεκάθαρος: υπερασπιζόμαστε τον τίτλο, πιστεύουμε ότι ο τίτλος είναι ένας καλός τίτλος -να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.
Υπάρχει κάποιος στην αίθουσα που θέλει να ζήσει τον κινεζικό τρόπο ζωής;
Υπάρχει κανείς εδώ που θέλει να ζήσει τον αφρικανικό τρόπο ζωής ή τον αμερικανικό τρόπο ζωής;» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Θέλω να ζήσω τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, με αλληλεγγύη, με δημοκρατία και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά όταν πρόκειται για μετανάστες.
Και αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο» πρόσθεσε.
Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, βρέθηκε υπό πίεση για να αποσύρει τον συγκεκριμένο τίτλο εργασίας, τον οποίο παρουσίασε νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ωστόσο, εκείνη έσπευσε να τον υπερασπιστεί, προειδοποιώντας ότι οι «αντιπάλοι της Ευρώπης» απειλούν τις αξίες της «ανοχής» και της «απουσίας των διακρίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης