Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Πρωταθλήτρια πολιτικής ωριμότητας η κυβέρνηση του Zaev

Tusk: Πρωταθλήτρια πολιτικής ωριμότητας η κυβέρνηση του Zaev
Ο Donald Tusk επαινεί την κυβέρνηση του Zoran Zaev 
Τα χαμόγελα περίσσευαν κατά την τελευταία επίσκεψη του Donald Tusk υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα Σκόπια, όπου συναντήθηκε τόσο με τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev όσο και με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Stevo Pendarovski.
Ο Donald Tusk χαρακτήρισε την ηγεσία της χώρας «πρωταθλήτρια πολιτικής ωριμότητας» για την επίλυση των πολυετών διαφορών με Βουλγαρία κι Ελλάδα.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Zoran Zaev ,ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επεσήμανε παράλληλα ότι τα Σκόπια έχουν κάνει όλα όσα ζητήθηκαν από τις Βρυξέλλες, άρα δεν βρίσκει κανένα λόγο να μην προχωρήσει η ενταξιακή πορεία μέχρι το τέλος του 2019.
«Τα Σκόπια είναι ο καλύτερος δυνατός τόπος απ’ όπου θα ήθελα να απευθυνθώ στους ηγέτες της Ε.Ε: τώρα να κάνετε το δικό σας χρέος διότι η Βόρεια Μακεδονία έκανε ήδη το δικό της χρέος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Donald Tusk.
«Οι προσδοκίες κι οι φιλοδοξίες μας για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 15 Οκτωβρίου και το Συμβούλιο Κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου είναι να λάβουμε την ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. χωρίς περαιτέρω αναβολή», είπε από την πλευρά του ο Zoran Zaev.
Ο κ. Zaev τόνισε ότι η κυβέρνησή του κάνει το παν να ικανοποιήσει και την απαραίτητη προϋπόθεση να επικρατήσει το κράτος δικαίου στην χώρα σε μία προσπάθεια να καμφθούν οι σθεναρές αντιρρήσεις που προβάλουν ισχυρά μέλη της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης